Baffo tackade nej till HBK – ny utlandssejour lockar

Elitfotbollens tätaste försvar kan vara på väg att spricka. Succémittbacken Joseph Baffo, 28, har tackat nej till Halmstads BK:s förslag till ett nytt kontrakt.
– Man får se vad framtiden har att erbjuda. Jag har inte stängt några dörrar, säger han.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Joseph Baffo återvände till Halmstads BK i våras efter att ha drabbats av två korsbandsskador under fyra år i tyska ligan.

U21-Europamästaren från 2015 har snabbt gjort succé i blått och svart och bildar ett starkt mittlås tillsammans med altmeister Andreas Johansson. HBK har bara släppt in åtta mål under hela säsongen, vilket är bäst i både Superettan och Allsvenskan.

”Har en bra dialog”

Men Baffos kontrakt med HBK går ut efter den här säsongen och vad som händer sedan är ovisst. Han har tackat nej till HBK:s senaste förslag till ett nytt avtal och har ingen brådska att bestämma sig, vilket Expressen var först att rapportera om.

ANNONS

Till HP säger Joseph Baffo:

– Jag har tackat nej till kontraktsförslaget, men jag har en bra dialog med Magnus (Haglund, HBK:s manager) och jag trivs bra här med allt som har med Halmstad och Halmstads Bollklubb att göra. Sedan får man se vad framtiden har att erbjuda. Jag har inte stängt några dörrar.

Finns det andra klubbar med i bilden?

– Det får du ta med min agent.

Vill du spela fotboll utomlands igen?

– Det är ju varenda fotbollsspelares dröm, tror jag, att spela i de stora ligorna. Jag har varit ute i några år innan jag kom hem igen. Men, som sagt, man får se. Klubbar och kontrakt och allt det där det får du ta med min agent.

Är det avgörande att HBK går upp i Allsvenskan för att du ska stanna kvar här?

– Det är som jag säger: jag trivs här. Jag har varit här en sväng innan och hade jag inte vetat vad Halmstad och Halmstads Bollklubb hade att erbjuda så hade jag inte kommit tillbaka. Det är där det ligger.

HP har sökt Joseph Baffos agent Lennart Norgren utan framgång.

Haglund: ”Har inte pratat färdigt”

HBK:s manager Magnus Haglund har inte gett upp hoppet om att kunna knyta Joseph Baffo till klubben under en längre period.

ANNONS

– Vi pratar med varandra och jag upplever inte det som att vi har pratat färdigt. Det är sällan som det första förslaget blir det som man hoppar på utan man brukar ju skicka det fram och tillbaka några gånger, säger Haglund och fortsätter:

– Vi erbjuder det vi kan erbjuda. Räcker vi inte ekonomiskt så räcker vi inte ekonomiskt – vi har de resurser vi har. Vi får fortsätta prata med varandra över tid och så får vi se om det landar i någonting.

Fakta: HBK-spelarna med utgående kontrakt

Malkolm Nilsson Säfqvist

Joseph Baffo

Thomas Boakye

Dusan Djuric

Emil Tot Wikström

Jonathan Svedberg

Sadat Karim

Isac Larsson

Isac Harrysson

Andreas Hadenius

LÄS MER:Dusan Djurics glädje över att bli pappa: ”Så fort hon kom ut föll allt på plats”

LÄS MER:Försvarsmakten HBK – då åker Greta Gris ut och betonggris in

ANNONS