Baffo saknades inför genrepet – Kurtulus tillbaka efter landslagsresan

Joseph Baffo saknades på den sista träningen – men väntas spela i HBK:s allsvenska genrep. I truppen är även Edvin Kurtulus tillbaka efter landslagsuppdrag i ett stekhett och strikt Qatar.
– Det var strikt. De sa att om vi går ut så skickar polisen oss tillbaka till flygplatsen, säger Edvin Kurtulus.

ANNONS
|

På långfredagen genrepar HBK borta mot Elfsborg inför nästa veckas allsvenska premiären hemma mot BK Häcken.

På torsdagens träning saknades dock mittbacken Joseph Baffo, men Magnus Haglund ger lugnande besked.

– Han är med och spelar. Han har tagit en spruta och då måste man vila, förklarar HBK:s manager.

HBK åker till Borås med 21 spelare och med både Phil Ofosu-Ayeh och Amir Al-Ammari tillbaka i startelvan vilket talar för att det finns öppna platser att kämpa om in i det sista.

– Det här laget spelar i morgon, men det är inte säkert att det är laget som spelar i en premiär, säger Magnus Haglund och utvecklar.

ANNONS

– Vissa spelare måste igång för att vara igång till premiären medan jag har sett mycket av andra. Så det är inte en klassisk genrepsuttagning utan handlar om att jag vill ha så många kort som möjligt på hand inför valet till premiären.

Kurtulus tillbaka efter landslagsuppdrag

En spelare som är tillbaka i truppen är Edvin Kurtulus.

Mittbacken missade senaste mötet med Kalmar FF på grund av landslagsuppdrag med Kosovos U21-landslag som spelat två matcher mot Qatars U23-landslag i ett 35-grader varmt Qatar som ett led i landets EM-kvalförberedelser.

– Vi fick två genomkörare med vår nya tränare (Michael Ness) som kommit in med den tyska mentaliteten, det är bra struktur och bra ordning och han vet hur han vill ha det så det känns bra. Jag fick ett gott intryck, säger Edvin Kurtulus.

Matcherna slutade 0–2 och 2–2 för Kosovo och HBK-backen, som var tillbaka för första gången i landslaget sedan han drabbades av hjärtproblem i fjol efter en landslagsresa, spelade båda matcherna.

– För egen del kändes det bra. Jag fick två 90-minutare som mittback och gjorde bra ifrån mig.

Strikt corona-regler i Qatar

Edvin Kurtulus tycker miljöombytet gav ny energi inför det som stundar med HBK – även om spelarna fick finna sig i att spendera allt fritid på sitt hotell.

ANNONS

– Ja, vi fick inte lämna hotellet alls på grund av corona så vi fick inte se så mycket av Qatar. Det var strikt. De sa att om vi går ut så skickar polisen oss tillbaka till flygplatsen så vi riskerade ingenting.

– Och om du inte hade mask på dig tror jag det var 5000 dollar i böter. Så det var extremt strikt.

Jag gissar att inte någon bröt mot de reglerna?

– Nej, kunde man inte betala så fick man sitta tre år i fängelse så vi följde reglerna och tränade bara.

När det gäller landslagsframtiden håller Edvin Kurtulus, som efter EM-kvalet blir för gammal för U21-spel, alltjämt dörren öppen.

– Vad tränaren sagt till mig och när han pratat med klubben här är att jag är en av deras viktigaste spelare och en ledare i laget. Så det betyder att de tror på mig och vill ha mig där så ofta som möjligt.

Så startar HBK i genrepet mot Elfsborg

Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Marcus Antonsson.

HP direktrapporterar från matchen med start kl. 13.50.

Kurtulus vill visa sig på stora scenen

Men nu väntar först genrep mot Elfsborg och därefter allsvenskt spel.

– Det är nu det roliga börjar som vi har tränat för. Man får visa sig på den stora scenen, vilket jag hoppas att jag får mina chanser att göra också. Jag vet vad jag går för. Det ska bli roligt att först och främst mäta oss med ett av lagen som är favorittippade. Vi har våra saker som vi ska göra och vi går in med den inställningen till 100 procent.

ANNONS

LÄS MER:Kurtulus från start när Kosovo kryssade i Qatar

LÄS MER:HBK-talangen redo för Allsvenskan – med några extra kilo muskler

LÄS MER:HBK-tränaren tillbaka till Borås arena: ”Speciellt”

ANNONS