Efter ett år i HBK:s A-trupp väljer Jacob Olsson att söka sig vidare i jakt på speltid.
Efter ett år i HBK:s A-trupp väljer Jacob Olsson att söka sig vidare i jakt på speltid. Bild: Krister Andersson

Backtalangen lämnar HBK: ”Vill spela A-lagsfotboll”

Jacob Olsson lämnar Halmstads BK i jakt på speltid. Den 20-årige backen tackar nej till en förlängning av sitt kontrakt och lämnar efter bara ett år.
– Han ville prioritera att komma vidare och spela A-lagsfotboll, säger Magnus Haglund, HBK:s manager.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Ytterbacken Jacob OIsson flyttades upp i HBK:s A-trupp så sent som inför säsongen 2020.

Men det blir bara en säsong för backen som kom till HBK från Laholms FK redan som tolvåring.

Ettårskontraktet löper ut nu och Olsson har tackat nej till en förlängning på ytterligare ett år.

– Han var på bänken i sex matcher i Superettan, men han kanske tycker att konkurrensen blir ännu tuffare i Allsvenskan samtidigt som vi ville ge honom ytterligare ett år för att ge honom chansen att ta ytterligare ett steg i vår miljö, men han ville prioritera att komma vidare och spela A-lagsfotboll så därför lämnar Jacob, förklarar Magnus Haglund.

ANNONS

Olssons beslut har mognat fram

HBK:s manager tycker att Jacob Olsson har utvecklats under året i HBK:s A-trupp och hade gärna sett att backtalangen stannat och fortsatt sin utveckling.

– Men man får ha både förståelse och respekt för beslutet. Konkurrensen är så klart hård, de som har spelat har gjort det otroligt bra så det är klart att vägen in kan upplevas lång, men samtidigt vet man att ibland kan det gå väldigt fort också.

Jacob Olsson säger att beslutet har mognat fram.

– Jag har inget ont att säga om HBK. Jag har varit i klubben sedan jag var tolv år och trivts jättebra. HBK är som en familj och jag har haft jäkligt kul. Men det bästa för min framtid är att gå vidare från HBK för jag behöver öka chanserna till speltid och på så vis maximera min utveckling, konstaterar Jacob.

Han har inte klart med någon ny klubb.

– Jag har lite olika kontakter - sedan får vi se vad som händer. Tanken är att komma till en så bra klubb som möjligt, men det är viktigt att det är rätt och därför vill jag inte stressa fram något. Förhoppningsvis tar det inte så lång tid.

LÄS MER:Så bra var HBK:arna succésäsongen 2020

HBK:s numerär räcker till

När Olsson lämnar har HBK ändå nio backar (med Thomas Boakye inräknad) till förfogande så i nuläget är det inte aktuellt att lyfta upp någon ersättare.

ANNONS

– Inte precis just nu, men det finns flera intressanta spelare i U19-truppen som kan få chansen att träna med oss under första delen av året för att bekanta sig med A-truppsmiljön och slå därifrån, säger Magnus Haglund.

När det gäller truppbygget i övrigt konstaterar HBK:s manager:

– Det är lugnt.

LÄS MER:Så rustar lagen inför Allsvenskan 2021

ANNONS