Alexander Johansson blev matchvinnare när Halmstads BK:s U21-lag slog Falkenbergs FF med 1–0.
Alexander Johansson blev matchvinnare när Halmstads BK:s U21-lag slog Falkenbergs FF med 1–0. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Bänknötaren sköt HBK till ny seger i Hallandsderbyt

Alexander Johansson får inte mycket speltid i Halmstads BK:s A-lag. Men han fortsätter att göra mål i U21-laget. Den 20-årige anfallaren sänkte Falkenbergs FF med matchens enda fullträff.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Träningsmatch

Falkenbergs FF 0

HBK U21 1

(0–0)

Målet kom på straffspark efter cirka en timmes spel och var Alexander Johanssons nionde på elva U21-matcher i år.

– Ett bra anfall. (Simon) Lundevall skarvar vidare en boll i djupled på Alexander, som tar sig in i straffområdet, blir nedgjord och gör själv mål på straffen, säger HBK:s assisterande tränare Torbjörn Arvidsson.

U21-allsvenskan avbröts i våras på grund av coronapandemin. HBK-bilagan spelar därför bara träningsmatcher under resten av säsongen. Detta var det tredje mötet med Falkenberg i år – och den andra blåsvarta segern.

– En svag första halvlek mot ett bra, aggressivt påkopplat Falkenberg där vi inte riktigt får grepp om dem. De skapar samtidigt ingenting på oss och är de bakom oss så gör Malte (Påhlsson) väldigt bra ifrån sig i mål och täcker upp bakom backlinjen när det behövs.

ANNONS

– I andra halvlek höjer de sig betydligt med kvalitet i sin teknik och spelbarhet och blir bekvämare. Deras spel stressade oss i första halvlek, men vi tar udden av det i andra, säger Torbjörn Arvidsson.

Nye mittfältaren Simon Lundevall gjorde sin första 90-minutersmatch sedan han kom till HBK.

Hur såg han ut?

– Spelskicklig, men precis som övriga hade han svårt att få ut mycket i första halvlek. Men i andra tillför han en bolltrygghet och en speluppfattning som håller hög klass.

LÄS MER:Här är HBK bäst i världen: “Är inte förvånad ett dugg”

LÄS MER:HBK:s besked om Djuric efter avstängningen

ANNONS