Avsnitt 18: ”Drömmen är att någon gång få träna HBK”

När Andreas ”Ante G” Johansson på lördag kliver in på Eleda stadion i Malmö för att försöka säkra det allsvenska kontraktet för Halmstads BK mot ett guldjagande MFF blir det hans 400:e allsvenska match.…
– Jag hoppas att det inte blir min sista i allsvenskan utan att det blir den sista för säsongen, säger HBK:s evigt unge lagkapten i HP-sportens podd ”Bakom rubrikerna”.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Trots att HBK då riskerar kval mot Helsingborg den 11 och 14 december ser han fram matchen.

– Ja, det är ju de här matcherna som man vill spela. Inte en massa matcher som inte gäller något utan här med fullsatta läktare och två lag som går för att vinna.

Sven Andersson, Helsingborg 431 matcher, Thomas Ravelli IFK Göteborg och Öster 416, Daniel Tjernström AIK 412 och Elfsborgs målkung Sven Jonasson (1927–46) – det är i den celebra skaran som Ante nu ansluter.

– Visst är det speciellt när man ser vilka fina fotbollsspelare som finns där, medger Johansson som nästa år fyller 40 år.

ANNONS

Men för att slå Anderssons rekord krävs två år till i den högsta serien...

– Vi får väl se. Jag tar en säsong i taget och så länge kroppen känns bra och jag tycker att fotboll är det roligaste som finns så kör jag på.

”Är inte färdig än...”

Men den dagen som karriären är över vill Ante fortsätta med fotbollen och han har redan i dag Uefa A, den näst högsta tränarutbildningen som ger behörighet att vara assisterande tränare i Allsvenskan eller Superettan.

– Fast jag är inte färdig med min karriär som fotbollsspelare och därför har jag, ärligt talat, inte tänkt i de banorna ännu.

– Det är mycket som lockar att bli tränare, men det finns också en sak som skrämmer; att man nästan garanterat förr eller senare får sparken eller inte bli kvar och då tvingas flytta. Och det vill jag ogärna.

Drömmen: Att få träna HBK

Men efter en makalös karriär, där de flesta målen är avcheckade medger Johansson att han, förutom att vinna SM-guld med HBK, har en dröm till:

– Visst, att någon gång i framtiden få träna HBK. Det måste jag ju erkänna.

Utöver detta berättar HBK:s lagkapten Andreas ”Ante G” Johansson om sina tankar inför ödesmatchen mot Malmö FF på lördag, hur han vill få information om Degerfors match, minns den allsvenska debuten och första målet, men tycker också till om VAR, domsluten, landslaget och ser in i framtiden.

ANNONS

LÄS MER:HBK-stjärnan uttagen till januariturnén: ”Overkligt”

LÄS MER:Så gör HBK vid en swish-kampanj från AIK-supportrarna

LÄS MER:Snön tvingar HBK till ändringar inför ödesmatchen mot Malmö FF

ANNONS