Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Arvidsson skadad - måste opereras igen

Oturen verkar aldrig vilja ta slut för Alexander Arvidssson. HBK-mittfältaren skadade under tisdagen knäskålssenan och måste operera sig så fort som möjligt. – Jag är villig och ska ge allt för att komma tillbaka till fotbollen, säger 19-åringen.

Alexander Arvidsson har sedan i slutet av februari rehabiliteringstränat för sin tredje korsbandsskada i höger knä. Han tog för några veckor sedan kliv framåt i rehabiliteringsträningen och började träna vid sidan om laget på Örjans vall. 

Men under tisdagseftermiddagen var oturen framme igen under en passningsövning. Han skulle ta emot bollen, men tappade balansen och skadade sig. 

– Han har rehabiliteringstränat i sju månader, så det som har hänt nu har ingen betydelse i samband med det. Han nuddade bollen, tappade balansen och föll. Det var knäskålssenan i höger knä som knäckte till och gick sönder, säger HBK:s sjukgymnast Simon Bakkiou.

– Han var bara med och värmde upp i en enkel passningsövning med laget. Annars tränar han alltid vid sidan om med snabbhet och motorik. Han var under rehabiliteringsträning. Det är just det som är tråkigt. 

Arvidsson fördes därefter till sjukhus för magnetröntgen.

– Vi röntgade honom och såg att knäskålssenan verkar ha gått av. Det är alltså inget återfall från korsbandsskadan, men däremot såg vi att korsbandet var borta. Kroppen verkar inte ha accepterat det och ätit upp det, säger Bakkiou.

– Men det är knäskålssenan som är skadad. Det är primärt. Och det är knäskålen som måste opereras, även om man enligt mig borde göra både och eftersom att rehabiliteringen ändå är lika lång.

Men först får Arvidsson invänta besked från HBK:s klubbläkare innan operation. 

– Vi har satt på honom ett knäskydd, så det ska vara stilla fram till att klubbläkaren Fredrik Isaksson ska ta beslut om vad som ska göras för att det ska bli bra för honom, säger sjukgymnasten. 

Är du orolig för att han inte kan komma tillbaka till fotbollen?
– Jag tvekar aldrig på att han inte kan komma tillbaka. Det gäller bara att man orkar med det själv. 

Arvidsson måste, efter operation, ta sig igenom minst nio månaders rehabiliteringsträning. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här