Lugn inför derbyt. Torbjörn Arvidsson vill gärna att hans nuvarande arbetsgivare Varbergs Bois FC tar tre poäng i derbyt – även fast det är HBK som står på andra sidan.
Lugn inför derbyt. Torbjörn Arvidsson vill gärna att hans nuvarande arbetsgivare Varbergs Bois FC tar tre poäng i derbyt – även fast det är HBK som står på andra sidan.

Arvidsson på andra bänken i derbyt

Torbjörn Arvidsson möter HBK för första gången I 26 år tjänstgjorde Torbjörn Arvidsson i Halmstads BK. På torsdag kommer Bollklubben till Påskbergsvallen i Varberg. Då möter han sitt gamla lag för första gången i rollen som motståndartränare. – Lite speciellt blir det ju, erkänner han.

ANNONS
|

I lördags var Torbjörn Arvidsson på plats på Örjans vall och såg Halmstads BK få stryk mot Degerfors (0–1).

–Jag var där och spionerade, men sedan är det en trevlig plats att vara på också. Jag har sett två matcher i år. Den mot Gais var egentligen första gången jag var innanför grindarna efter att jag slutade förra året, säger Torbjörn.

Med 306 allsvenska matcher på sitt konto känner han till varje skrubb på arenan.

–Man har ju tränat på kvällarna där till att gå över till heltidsprofessionell spelare. Och sen från ledare på deltid till att bli det på heltid.

ANNONS

Örjans rustas dock upp så en del var nytt.

–Huvudläktaren kände jag igen, men inte baksidan på Örjans.

Torbjörn gick dit för att kartlägga HBK – samt träffa några eldsjälar.

–Ja, jag ville träffa hjältarna, tanterna i köket!

I framtiden har han ytterligare en plan:

–Jag har en tanke om att kunna gå till Örjansstugan, äta en våffla och se fotbollen därifrån.

För Torbjörn blir det lite av ”uppvärmning” på torsdag, inför den stora återkomsten senare i höst.

–Visst, det kommer vara speciellt den dagen HBK kommer på besök, men det kommer vara mer speciellt att kliva in på Örjans och gå till vänster i stället för höger...

I fjol var Torbjörn assisterande bakom Janne Jönsson. Nu ställs de mot varandra. Men Arvidsson aktar sig för att peka ut styrkor/svagheter hos sin förre kollega. Försöket att elda upp derbystämning går i stöpet:

–Äsch, vi jobbade ett år tillsammans och fungerade bra ihop, det kan du skriva.

Arbetsuppgifterna i Bois, med Jörgen Wålemark, beskriver Torbjörn som liknande de han hade i HBK.

–Samtidigt saknar Bois ett U21-lag och det tycker jag är synd. Man saknar den delen. Det är viktigt att alla i A-truppen får sina matchminuter, vilket jag tror är bästa träningen i veckan.

ANNONS

Erik Lund, kaptenen, gick sönder senast mot Öis och blir borta hela säsongen. Thommie Persson har haft problem med ryggen.

Som gammal försvarare, hur ser du på den situationen?

–Erik får ett tufft slag i ansiktet och det kommer bli en prövning för honom. Han behöver vrida om skallen mentalt, även om det finns andra saker i privatlivet som väntar, som kanske lyfter honom lite.

–Fotbollsmässigt för Bois förlorar vi en ledare vid sidan av planen och en bra spelare i backlinjen.

–Thommie visste vi skulle bli borta första månaden, med de negativa besked han haft (ryggen) fram tills nu då han ser en ljusning. Honom kanske vi får användning av längre fram.

Både Bois och HBK kommer som förlorare till derbyt. Det borde innebära att hungern finns.

–Det är en resultatbaserad värld vi lever i. På kort sikt får det se ut hur som helst, bara vi tar de tre poängen. Jag har ingen aning om hur HBK känner, men säkerligen är de besvikna för att de inte löste poäng i sin hemmamatch.

ANNONS