En epok är över. Efter 26 år lämnar Torbjörn Arvidsson HBK sedan han inte fått förlängt som assisterande tränare. Men alternativ finns redan...
En epok är över. Efter 26 år lämnar Torbjörn Arvidsson HBK sedan han inte fått förlängt som assisterande tränare. Men alternativ finns redan...

Arvidsson om livet efter HBK

I torsdags fick Halmstads BK:s assisterande tränare Torbjörn Arvidsson, 47, beskedet att hans kontrakt inte skulle förlängas. – Jag var inställd på att fortsätta, så allt är så nytt för mig att jag inte har hunnit fundera på vad jag ska göra nu.

ANNONS
|

Men en sak är säker – fotbollen släpper han inte.

– Nej, den direkta känslan är ju att få sätta tänderna i något annat omgående. För jag vill ju fortsätta med fotbollen.

Trots att bara några dagar har gått sedan beskedet har den nu naturaliserade hallänningen också fått förfrågningar från olika håll, både som huvudtränare och assisterande tränare.

– Att få fortsätta att hålla på med fotbollen på heltid vore naturligtvis det ultimata. Men det finns ju inte så många jobb inom fotbollen i kommunen som är avlönade så det kan innebära att man får pendla eller till och med flytta på sig. Men det blir en familjefråga – det får man ta ställning till då.

ANNONS

Enligt vad HP-sporten erfar är det också klubbar på samma nivå som HBK som är aktuella.

– Men det vill jag inte kommentera.

Det går inte att ta miste på att Tobbe är nedstämd. I 26 år har han varit HBK trogen sedan han kom från Kalmar FF 1989 och blev en HBK-ikon som den meste allsvenske spelaren genom tiderna (306 matcher) innan han 2005 lade skorna på hyllan och direkt började arbeta som tränare på några procent som sedan har blivit heltid.

– Det var ju inte mitt val att sluta så det är klart att det känns tungt eftersom det är någon form av underbetyg när man byts ut. Men klubben har gjort en utvärdering, där jag tar på mig delar som kunde gjorts bättre, och jag har förståelse för att man vill göra förändringar för i dag söker man en assisterande med annan profil.

Samtidigt är den lågmälde Arvidsson noga med att inte framstå som bitter

– När det här har lagt sig vill jag att vi kan se varandra i ögonen och ta varandra i hand.

En annan roll i klubben har också diskuterats för Arvidsson.

– Men det inte är lätt att konstruera nya tjänster i den ekonomiska situation som klubben befinner sig i.

ANNONS

Den avgående assisterande HBK-tränaren medger också att han i år för första gången har funderat över sin framtid som tränare.

– Ja, faktiskt. Tidigare har jag inte tittat åt något annat håll, men i år har jag börjat fundera, hur det exempelvis skulle vara att bli huvudtränare med allt ansvar och den rollen som det betyder.

Sedan fem år tillbaka har Tobbe arbetat som assisterande tränare med två huvuduppgifter. Dels att ha ansvar för U21-laget som i år var en seger från att nå SM-final.

– Att få se klubbens egna ungdomar ta klivit upp till seniorfotbollen och se A-truppspelarna tillföra, utvecklas här har varit enormt roligt. Sedan har det ju från omgång till omgång varierat vilka spelare man har haft tillgång till.

Dels som assisterande till nu senast Janne Jönsson.

– Det var en roll där vi dagligen utvärderade vad vi såg. I bland var vi ense, i bland oense, men det är ju så utvecklingen drivs framåt.

Men nu är epoken Torbjörn Arvidsson efter ett drygt kvartsekel över i HBK.

– Problemet nu är väl att man måste fatta beslut så snabbt om framtiden eftersom en tränare ju helst ska vara på plats när försäsongen börjar i januari.

ANNONS

– Jag har ju inte haft något riktigt avslut förrän nu. Så då passar jag på att tacka alla, från spelarna som man kramat, skrattat och gråtit med, tränarna och ledarna som gett mig chansen till supportrarna på läktaren och de i kiosken – ja, alla som har engagerat sig och känt för föreningen.

Kommer du att återvända?

– Det är väl ingen omöjlighet för efter alla år här med de minnen och upplevelser jag har haft kommer jag alltid att känna för HBK.

ANNONS