Så långt såg det bra ut... Marcus Antonsson (till vänster) gratuleras av Emil Tot Wikström efter att ha gjort 1–0 mot Mjällby på straff.
Så långt såg det bra ut... Marcus Antonsson (till vänster) gratuleras av Emil Tot Wikström efter att ha gjort 1–0 mot Mjällby på straff. Bild: Johan Persson

Antonsson: ”Vi måste vara mer kliniska”

Marcus Antonsson gjorde 1–0 för HBK för tredje gången i år. Men för tredje gången förvandlades ledningen till en poängförlust.
– Vi måste vara mer kliniska när vi kommer fram. Ibland måste man ha råd att släppa in ett mål och ändå vinna matchen, säger Antonsson.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Malmö FF-lånets straffmål i 22:a minuten av första halvlek såg länge ut att ge Halmstads BK första segern sedan den allsvenska premiären mot Häcken.

Marcus Antonsson ordnade straffen själv genom att sätta skallen till ett högerinlägg som Mjällbybacken Max Watson ”räddade” med händerna likt en handbollsmålvakt.

Därefter var Antonsson säkerheten själv från elvameterspunkten.

– Det var bara att trycka in den. Jag fintar ned honom (målvakten Samuel Brolin) och sedan lägger jag den ganska mitt i, säger han om sitt tredje mål för året.

HBK var faktiskt hundraprocentigt under en annars blek första halvlek. Ett avslut på mål – och ett avslut i mål.

ANNONS

Lika effektivt var Halmstadlaget inte i andra halvlek. Emil Tot Wikström, Sadat Karim och Thomas Boakye brände alla lägen som med bättre precision kunde ha betytt 2–0 och kanske tre poäng.

Marcus Antonsson hymlade inte efteråt:

– Man kan prata om domslut emot och hit och dit, men i slutändan… det finns två straffområden, offensivt och defensivt, och det är där matcherna avgörs, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att vi kommer till tillräckligt mycket lägen i andra halvlek, alltså bra situationer. Vi måste vara mer kliniska när vi kommer fram och ta rätt beslut, passa när någon är fri eller skjut om du har läge. Men när vi skjuter så måste vi träffa målet. Så är det.

TV: Magnus Haglund och Malkolm Nilsson Säfqvist om matchen:

LÄS MER:Övertidsmål blåste HBK på trendbrottet

ANNONS