Antonsson en ribbträff från fullträff i HBK-comebacken

Halmstads BK:s träningsmöte mot nykomlingarna i Superettan, Landskrona BoIS, slutade oavgjort sedan lagen haft en halvlek var. Marcus Antonsson fick 90 minuter och var en ribbträff från att näta i sin återkomst till Halmstadklubben.

ANNONS
|

Halmstads BK 1

Landskrona 1

(0–1)

Marcus Antonsson bildade anfallspar tillsammans med Mikael Boman i den första halvleken.

Det var en halvlek där HBK aldrig riktigt kom igång i sitt spel.

– Vi var trögstartade i matchen och kom aldrig riktigt igång mot ett bra Landskrona, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

Han fick se Melker Heier ge Landskrona ledningen i halvleken, en halvlek som blev mållös för hemmalaget.

– Vi fick en dåligt rytm både i försvarsspel och i anfallsspel, vi fick dålig längd i anfallet och vi fick inte riktigt tag i anfallet och helt ärligt, blev det inte bra, säger Haglund.

ANNONS

”Några riktigt bra lägen”

I paus rättade Haglund till ett par saker och i andra halvlek kom HBK ut som ett helt nytt lag.

Då fick Antonsson kampera ihop med Sadat Karim – som satte HBK:s kvittering i slutet av andra halvlek – i stället och i takt med att HBK:s spel blev bättre skapades också chanser framåt.

– Skönt att komma igång även om första halvlek var riktigt dålig. Men i andra tar vi tag i det och då kunde det blivit något mål också från min sida, säger Antonsson och fortsätter:

– Jag hade ju några riktigt bra lägen då målvakten gör en bra benparad på den ena och den andra, lobben, är ju bra hela vägen. Synd bara att den tog i översidan ribban, men det är skönt att skapa lägen för då kommer målen också.

”Precis den injektion vi behöver”

Han får medhåll från Haglund.

– I andra halvlek så är vi bra med från början. Vi rättade till lite saker i vår press och då fick vi tag i dem, säger han.

Vad gjorde ni annorlunda?

– Vi lät forwards pressa tre och fyra spelare i första halvleken och det blev tufft för dem. I andra halvlek skickade vi fram mittfältarna som gav dem bättre stöd i pressen och då blev det mycket bättre, säger Haglund.

ANNONS

Två olika anfallskonstellationer med Antonsson/Boman i första och Antonsson/Karim i andra. Vad fick du se av dem tycker du?

– Sadat fick spela den halvleken där laget fungerar bättre så det är klart att det var mer gynnsamt att spela den halvleken. Men han gjorde mål och det var bra. Boman hade en tuffare uppgift när laget inte fungerade, säger Haglund som också kommenterar Antonssons första 90 minuter i HBK-tröjan.

– Han är i väldigt fin form, vass, farlig med två stora chanser. Han är precis den injektionen som vi behöver, säger han.

Se matchen igen: Se reprisen från matchen mellan HBK och Landskrona

ANNONS