Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/63

Antonsson bakom poängen mot IFK Göteborg

Senaste förlusten på Örjans vall kom den sjunde september i fjol mot Degerfors. Sedan har det varit idel segrar, men mot IFK Göteborg tappade HBK en poäng sedan Marcus Antonsson gjort 1-0 efter tio minuter.
– Vi är lite besvikna. Det känns som om vi ska vinna matchen, tycker han.

Allsvenskan

HBK 1

IFK Göteborg 1

(1-0)

Marcus Antonsson lånades in från Malmö FF för att göra mål.

Så här långt har det blivit två på fyra matcher – och det första i HBK-dressen på Örjans vall sedan 2014.

Det hann bara gå drygt nio minuter innan Unnarydssonen skickade in 1-0 via målvakten Ioannis Anestis.

– Det kom en lång boll från Malkolm (Nilsson Säfqvist) som det kändes som om den skulle gå över alla. Det gjorde den också och jag fick en liten touch där jag petade bollen förbi deras back för att sedan lyckas sätta dit den. Skönt, säger Marcus Antonsson.

Han hade fler chanser när HBK gick för seger efter paus.

– Vi borde ha haft 2-0 med oss efter första halvlek för vi hade flera fina lägen i boxen, men tog inte rätt beslut i sista passningen.

HBK skapade klart flest chanser

Halmstads BK kom till matchen med två raka bortaförluster och behövde vända trenden.

Men trots det tidiga ledningsmålet blev det till slut ”bara” en poäng.

HBK hade betydligt fler chanser än Göteborg, men den rätt effektiviteten, som tränaren Magnus Haglund efterlyste innan mötet, var inte tillräckligt bra för att besegra ”Änglarna”.

– Vi hade fyra stora möjligheter inom sju minuter i andra halvlek så visst fanns det lägen att vinna, anser Haglund.

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi tryckte ner Blåvitt långa stunder i en match där vi visade att vi tagit steg och växer in i den allsvenska kostymen. Spelarna utvecklas i den här tuffare miljön och det är bra med tanke på att Göteborg har spelare från Napoli och vi från Skedalahed.

Boman nickade i ribban

HBK hade flera vassa chanser även innan paus. Efter en halvtimme fick Thomas Boakye på en bra träff, men bollen tog på en IFK-försvarare och for strax utanför till hörna.

Bättre läge hade sedan Mikael Boman i 43:e minuten, men hans nick träffade ribban efter Amir Al-Ammaris frispark.

HBK gjorde en stabil första halvlek och tillät inte Göteborg att skapa mycket framåt och faktum är att gästerna ska vara glada för att det inte blev ytterligare ett baklängesmål.

– På många sätt var det här vår bästa match i år. Vi var mer framåtlutade och lojala - alla gjorde sitt jobb, tycker Antonsson.

Men andra halvlek började inte bra för HBK och redan efter fem minuter fick Nilsson Säfqvist hämta ut bollen ur målet. Andreas Johansson förlorade en duell utanför straffområdet och Tobias Sana satte 1-1 utan chans för HBK-målvakten.

Sex egna produkter mot Göteborg

Målet väckte Göteborg som för en stund fick mer att säga till om, men HBK skapade ändå de vassaste chanserna där bland annat Bomans kanonskott gick rakt på Anestis. I samma veva gick anfallarens sko sönder och han tvingades tejpa den för att den skulle hålla ihop.

HBK-anfallaren var sedan på vippen att sno bollen från en farligt dribblande Anestis i IFK: straffområde, men målvakten lyckades rädda sig ur situationen i sista stund.

Hemmalaget fortsatte sedan att skapa chanser. Antonsson hade ett skott som målvakten räddade och Emil Tot Wikström strax därpå en nytt skott som gick tätt över ena krysset.

– Jag är nöjd med prestationen. Jag tycker vi gjorde vår bästa insats hittills i Allsvenskan och satte press högt från början, säger Haglund.

– Sedan är jag stolt över att vi hade åtta spelare på planen i dag som har koppling till HBK. Sex är egna produkter medan två är hemvändare.

Så spelade HBK

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo (Alexander Berntsson 83), Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström (Simon Lundevall 75) – MIkael Boman (Sadat Karim 80), Marcus Antonsson.

Fler lokala sportnyheter hittar du här