Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Antonio Rojas.

Antonio Rojas byter Ängelholm mot HBK

Antonio Rojas, Ängelholms FF:s store lille lirare och spelmotor, vill spela allsvensk fotboll. Det är därför han väljer – Halmstads BK!

– Jag är helt övertygad om att jag kommer att spela i allsvenskan med Halmstad. Om vi inte går upp nästa år så blir det året därpå, säger den 27-årige paraguayanen.
Samtidigt som hans klubb var uppe i Södertälje för den sista kvalmatchen mot Syrianska var Antonio på Örjans vall för att skriva på kontraktet.
– Jag hoppas verkligen att dom klarar det. Jag menar, jag har ju varit i klubben i fem säsonger. har verkligen trivts där samtidigt som vi var ett gäng även utanför planen, säger Antonio som på grund av en muskelbristning i baksidan av ena låret inte kunde deltaga.
Nu gick det ändå inte vägen för ÄFF. Ett blytungt segermål i förlängningen för Syrianska innebär att Rojas nästa säsong ställs mot sina gamla lagkompisar, där han själv tillhört de viktigaste matcherna.
Men i valet mellan allsvenskan och HBK hade Antonio redan bestämt sig.
– Halmstad har visat ett väldigt stort intresse från början så för mig var det ett lätt val, även om fler klubbar har varit på mig.
Fostrad i Paraguay och Club Perro Porteno lockades Rojas för sju år över till Danmark av kusinen Tim. Efter spel i Helsingör och HIK Hellerup tog han 2006 steget över till Lunds BK och hamnade året därpå i Ängelholm som han varit med om att ta från division 1 till allsvenskt kval.
För HBK-tränaren Jens Gustafsson har han fått en av sina önskespelare i lagbygget inför 2012.
–Antonio är en spelare som gör fotboll till det roliga spel som det är. En spelskicklig central mittfältare som har blivit bättre och har utvecklats för varje år och som han användbar även som yttermittfältare och i anfallet.
– Men även om han är en tekniker, bolltrygg och den där som kan slå den avgörande passningen, så tar han också sitt defensiva ansvar vilket inte alla lirare av den typen brukar göra.
Rojas nickar instämmande:
– Visst är det roligare att springa med bollen än utan. Men därför får man ju också försöka att ta tillbaka den så fort som möjligt, medger sydamerikanen som har skött sin rehabträning hos – Simon Bakkioui, HBK:s sjukgymnast...
– Det är också en av anledningarna till att jag valde Halmstad, inflikar Antonio.
Under sejouren i Ängelholm har han bott i Helsingborg.
Men nu blir det flytt till Halmstad för Antonio som har hela familjen kvar hemma i Paraguay.
– Senast jag var hemma var för två år sedan. Och med tanke på flytt och rehabträning och att lära känna mina nya lagkompisar dröjer det väl ett tag till. Men jag har ständigt kontakt via internet och pratade med dom senast i lördags. Och de stöttade mig i mitt beslut, vilket känns viktigt för mig.
Med Antonio Rojas, Peter Nyström och Mikael Boman klara som nyförvärv är Jens nöjd så här långt:
– Ja, genom att visa handlingskraft hoppas jag att alla, både nya och gamla spelare, publik och sponsorer, ser att vi tänker göra allt för att ta Halmstad tillbaka till allsvenskan.
Att två av dem, Rojas och Boman, kommer från närområdet ser Jens som extra positivt:
– Det är helt i linje med vår filosofi att inte gå alltför långt över ån efter vatten. Under mina år i FFF såg jag spelare som valde andra klubbar när de borde ha hamnat i HBK och så ska det inte vara.
Slutvärvat är det dock inte. Joel Johansson står högt på Jens lista liksom ytterligare en anfallare. Dessutom ska IK Frejs målfarlige yttermittfältare Joakim Blomqvist testas framöver.
– Vi har flera unga, lovande spelare på topp, men behöver helt klart att stärka upp forwardsbesättningen. Och eventuellt någon kantspelare beroende på vad som händer med Marcus (Olsson) och Michi (Görlitz).