Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

”Ante G:s” tunga återkomst – nytt sent baklängesmål för HBK

Han hade fått en alldeles egen banderoll på ena kortsidan med texten ”Välkommen hem, Ante”.
Men det var ändå inte den återkomsten till Platinumcars arena som Andreas ”Ante G” Johansson hade hoppats mot IFK Norrköping när hans Halmstads BK återigen föll på ett sent, snöpligt baklängesmål och dessutom blev ”rånat” på en straff.

IFK Norrköping 2

Halmstads BK 1

– Nej, med tanke på att vi förlorade på ett offsidemål mot Sirius senast som domaren efteråt erkände känns det surt att förlora igen, dels på det olyckliga sena 1–2-målet, men minst lika mycket för straffen som vi skulle ha fått vid 1–0. Då hade vi kunnat resa härifrån med tre poäng, konstaterar HBK:s lagkapten som efteråt också tog ett snack med några IFK-supportrar som väntade vid spelarbussen.

– Visst blir man rörd och glad över mottagandet och det var superkul att vara tillbaka, även om det naturligtvis är trist att det inte var någon publik. Men som sagt – det hade varit betydligt roligare om vi fått med oss någon poäng hem också.

Det såg länge så också ut, men på en olycklig bakåtnick kunde en offsidestående Isak Bergmann Johannesson hinna emellan och styra in 2–1 till hemmalaget (80).

Till en början var flaggan uppe för offside, men domaren Bojan Pandzic ändrade domslutet.

– Någon sa att han hade blåst innan bollen var över linjen och det var därför som vi protestade. Men så var det tydligen inte och då var det tyvärr korrekt att blåsa mål, medger Ante G.

Då hade HBK ändå fått en drömstart när Marcus Antonsson redan i den tredje minuten nickade in Thomas Boakyes högerinlägg i Oscar Janssons bortre burgavel.

– Jag kom upp väldigt bra på inlägget och kunde placera in bollen, säger Marcus som säsongens första allsvenska mål i HBK-tröjan.

Han fick också en jättechans att i HBK:s slutforcering efter 1–2-målet kvittera när han helt frispelad av Mikael Boman bara skulle placera in 2–2 (87).

Men när han tog lite för lång tid på sig hann IFK:s mittback Marco Lund att med en glidtackling täcka undan bollen.

– Det måste vara årets brytning för när jag skulle rulla in bollen försvann den i stället. Om det var straff orkade jag inte ens reagera på längre eftersom vi hade fått nästan alla domslut emot oss, suckar Marcus.

Nej, domaren Bojan Pandzic stod sannerligen inte högt i kurs i HBK-lägret.

Framför allt var det en solklar straffsituation vid 1–0 (56) som upprörde när Joseph Baffo i samband med en frispark blev kapad inne i straffområdet utan åtgärd sedan HBK i momentet innan haft ett 2 mot 1-läge, där Marco Lund tvingats ta ett gult kort för att stoppa Sadat Karim.

– Norrköpingsspelaren tar först benen på Baffo och sedan bollen så visst är det straff. 2–0 och det hade blivit en helt annan match för det kändes som att vi hade full kontroll och inte första halvlek släppte vi ju knappt till en enda målchans, påpekar lagkapten Johansson.

Jodå, efter det tidiga 1–0-målet hade Sadat Karim bara minuten senare en jättechans att göra 2–0, men i stället för att spela in till Marcus Antonsson eller ta eget avslut gjorde han en dribbling för mycket och chansen försvann.

Resten av halvleken blev en kvitteringsjakt för IFK som trots massivt bollinnehav hade oerhört svårt att hitta ytorna i ett välorganiserat HBK som stängde till genom att emellanåt falla med yttermittfältarna och ibland hela laget.

Faktum är att första riktiga skottet på mål dröjde till tilläggstid när Norrköping efter ett vackert anfall signerat lagkaptenen Sead Haksabanovic spelade loss Samuel Adegbenro vars skott dock gick rakt i magen på Malkolm Nilsson Säfqvist medan en frispark via HBK-muren tätt utanför av Isak Bergmann Johannesson var det som hemmalaget i övrigt skapade.

Men just Samuel Adegbenro skulle till slut få utdelning, samtidigt som snön(!) började falla över Platinumcars arena.

Detta efter att inhopparen Carl Björk först fått en gratischans, men skjutit rakt på Malkolm Nilsson Säfqvist (62). Det gjorde dock inte anfallskompisen i momentet senare när HBK-målvakten inte orkade tippa undan avslutet från straffområdesgränsen.

– Vi blev lite för låga i andra halvlek och hade behövt spela oss ur pressen fler gånger, analyserar Antonsson.

Och Johansson nickar instämmande:

– IFK kom till fler avslut efter paus och blev vassare när Carl Björk kom in. Men jag trodde ändå på åtminstone ett kryss, säger han.

Tills ett surt, sent baklängesmål nollade HBK för andra matchen i rad.

Så spelade HBK

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus (88 Alexander Berntsson), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye (85 Emil Tot Wikström), Joel Allansson (62 Erik Ahlstrand), Amir Al-Ammari, Simon Lundevall – Marcus Antonsson, Sadat Karim (62 Mikael Boman).

Fler lokala sportnyheter hittar du här