Ante G: ”Jag minns knappt när vi förlorade borta senast”

Åtta raka segrar med tyska Bundesligalaget Bochum – det var Andreas ”Ante G” Johanssons rekord.
– Men nio tror jag aldrig jag har varit med om, säger HBK:s lagkapten efter den övertygande segern mot Trelleborg.

ANNONS
|

– Och ska man räkna med Svenska cupen (mot Hässleholms IF) är det ju tio, ler han.

Med den övertygande 4–2-segern klev HBK också upp på 34 poäng i bortatabellen, den högsta poängsumman i Superettans historia.

– Det ger ju oss en enorm trygghet inför Allsvenskan, att vi vet att vi är lika starka borta som hemma, säger Ante som dessutom var sjuk i covid-19 i HBK:s enda bortaförlust i år i serien, mot Jönköpings Södra (0–1).

Därför kommer han knappt ihåg när han senast förlorade en seriematch borta med HBK.

– Är det mot Öster i fjol? Jag minns knappt när det var.

ANNONS

Jodå, Öster den 25 september, 0–1. Lägg därtill 3–0 mot IK Frej och 2–0 mot Syrianska från fjolåret och HBK har sedan dess tolv segrar, fyra oavgjorda, en förlust och 39–8(!) i målskillnad.

Vad gör er så enormt starka på bortaplan?

– Jag tror att motståndarna öppnar upp sig lite mer hemma, vilket ger oss större ytor. För samtidigt försöker vi ju spela samma spel hemma som borta, något som också har lönat sig.

Med både den allsvenska platsen och seriesegern klar fick i stället HBK bege sig på rekordjakt.

– Ja, det gällde ju att hitta andra morötter, nickar Ante och kunde, som den vinnarskalle han är, inte låta bli att gräma sig över 1–1-målet.

– Det irriterar mig oerhört. Dels för att vi gick för att hålla nollan en tjugonde gång och tangera AFC Eskilstunas rekord, dels för att vi inte på hela säsongen hade släppt in ett mål på en fast situation, säger han om Fredrik Liverstams kvittering.

– Sedan har premiärförlusten skavt hela säsongen. Men efter segern här har vi tagit poäng mot alla lag i serien och vunnit minst en gång mot alla förutom Akropolis. Så visst är det en otrolig säsong som vi har gjort, summerar den 38-årige lagkaptenen rekordåret 2020.

ANNONS

Nästa seriematch för Ante G och HBK blir 2021 och det i – Allsvenskan.

ANNONS