Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/38

Anklevs självmål bakom HBK-seger

Halmstads BK är ett steg närmare Allsvenskan – tack vare oväntad hjälp från Björn Anklev. Den forne HBK-spelarens bakåtnick rakt i eget mål blev matchavgörande.

Superettan
Halmstads BK-Örgryte 2–0 (1–0)


Om HBK:s inledning mot Örgryte på Gamla Ullevi, med 2–0-ledning efter 13 minuter, var frejdig och chansrik så var densamma på Örjans vall det motsatta. 

HBK:s första farlighet kom efter 22 minuter och totalt mäktade blåsvart bara med ett avslut mot mål i den första halvleken. Men mål gjorde man ändå – tack vare Björn Anklev, Örgrytes högerback.

En till synes helt ofarlig långboll från Jesper Westerberg i den 37:e minuten nådde den förre HBK-spelaren som nickade hem till egen målvakt. 

Trodde han.

– Det är inte så mycket att bråka om. Det kommer en längre boll som jag är rätt säker på att nicka hem till Abbas (Hassan), och han är väl säker på att jag ska släppa den. Han skriker säkert tidigt, men jag hör det sent så det är ett missförstånd som slutar på värsta tänkbara sätt, suckar Anklev.

Släkten blev alltså bäst, i stället för värst, som det brukar heta.

– HBK:arna har nog skoj åt det. Men det är sådant man får bjuda på, det är inga konstigheter. Jag hade en bra tid här, och det är väl så att man ska gotta sig i andra olycka, men det får jag bjuda på, menar Anklev. 

Serieelvan från Göteborg borde nog dock ha fått in en boll i HBK:s mål också. Inte minst när Alexis Yougouda Kada kom helt fri från 30 meter, efter att Alexander Berntsson (ersättare för varningsavstängde mittbacken Fredrik Liverstam) missbedömt en luftduell. Men Öis-anfallarens avslut parerades skickligt av Stojan Lukic.

Lukic som i den sjunde minuten reagerade sent med räddades av stolpen efter att Fredrik Björck nickskarvat.

HBK skapade sedan ett par farligheter i början av andra halvlek men även Örgryte fortsatte sätta sig i bra lägen. Utan anfallsduon William Atashkadeh (lårskadad) eller George Mourad (avstängd) med i laget, blev nykomlingen dock för uddlöst.

I stället fick HBK och Sead Haksabanovic sista ordet. Den 17-årige supertalangen var hal som en ål när han slank emellan två Öis-försvarare och ur snäv vinkel hittade han sedan den lilla lucka som fanns mellan fötterna på Abbas Hassan. 

– Jag ser att Henning (Alexander Henningsson) får bollen och jag sticker i djupled. När bollen kommer så tar jag bara i det sista jag har kvar i kroppen och så försöker jag lägga den mellan benen och den gick in, kommenterar Haksabanovic som gladdes åt segern.

– Vi spelar rätt så bra stundtals, men vi kan höja oss flera stunder. Vi hotar mer i djupled i andra och det är så vi får större ytor att spela i. Och det var jätteskönt att få rycka från Athletic, avslutar 

Fler lokala sportnyheter hittar du här