Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Anfallstrion högst upp på HBK:s heta lista

Henrik Ojamaa, den estländske landsmannen, är avskriven. Nu kan HP-sporten avslöja att Halmstads BK i stället fokuserar på en välkänd anfallstrio; AIK:s Denni Avdic, Gefles Johan Oremo och Gais’ Dardan Rexhepi.

Två av dem, Oremo och Rexhepi fanns med i bilden redan inför 2015.

– Det är mycket kompetenta spelare som vi har följt under många år, medger HBK-ordföranden Tony Karlsson som övertagit den operativa rollen i förhandlingarna efter att managern Janne Jönssons flytt till Japan och Sanfrecce Hiroshima.

Medan Denni Avdic är ny för HBK:s del.

– Han finns också med i den gruppen av spelare som vi har listat, men i övrigt vill jag inte kommentera det, säger Karlsson.

Enligt vad HP-sporten erfar ska kontakt vara tagen, antingen med berörda klubbar, spelarnas agenter eller spelarna själva.

Det finns också intresse för den 21-årige anfallstalangen Admir Bajrovic i samarbetsklubben Östers IF, där också succémannen Jonathan Levi fanns med, men HBK aldrig riktigt var med i diskussionerna mot storklubbarna med norska Rosenborg i spetsen.

Men i första hand ska det handla om den erfarna anfallstrion.

Denni Avdic, 28. Debuterade 2007 som 19-åring i Elfsborg för att 2010 i Allsvenskan göra 19 mål. Det ledde till proffskontrakt med Werder Bremen där motgångarna och skadeproblemen började. Bara två matcher från start och efter en nystart i holländska PEC Zwolle, åtta mål och två assist på 23 matcher blev AZ Alkmaar nästa klubb. Men varken där eller i Heracles Almelo lyckades Avdic slå sig in i startelvan och i stället återvände han 2016 till Allsvenskan. Men inte som alla trodde till Elfsborg utan – AIK.

Där har det dock också blivit sparsamt med speltid och enbart tio inhopp, men två mål, den här säsongen och nu lär Avdic vilja ha speltid.  

Johan Oremo, 30. Han var aktuell för HBK redan inför 2015 när han medgav för HP-sporten att HBK fanns med i bilden. Den gången valde han dock att stanna i Gefle för tryggheten och familjens skull.

Men trots att det i år har gått blytungt för hans Gefle, sist i Superettan, har han själv gjort sex mål på tolv matcher och efter 49 allsvenska mål i GIF-tröjan och sju i Djurgården och totalt drygt 200 allsvenska matcher skulle han naturligtvis vara en enorm förstärkning i det unga HBK.

Dardan Rexhepi, 25. Även han har i olika omgångar varit aktuell för HBK. Dels inför 2015 när han i stället valde BK Häcken där speltiden dock blev ytterst begränsad. Och dels inför den här säsongen när han till slut valde en fortsättning i Gais som han flyttat till mitt under fjolårssäsongen. Tio mål på totalt 49 allsvenska matcher från start i Malmö FF, BP och BK Häcken blev det innan han gjorde sex mål och tre assist på tolv matcher i höstas för Gais och i år hittills tre mål och en assist på lika många matcher.

Fler lokala sportnyheter hittar du här