Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Anfallsstjärnan lämnar HBK direkt: ”Vill få speltid”

Han skulle bli en anfallsjoker i Allsvenskan med all tidigare erfarenhet.
Men nu lämnar Alhassan ”Crespo” Kamara Halmstads BK för Superettan och IFK Värnamo.

Han skulle bli en anfallsjoker i Allsvenskan med all tidigare erfarenhet.…Men nu lämnar Alhassan ”Crespo” Kamara Halmstads BK för Superettan och IFK Värnamo.

– För att kunna ta nästa kliv måste Crespo få mer speltid och få starta matcher och den kan vi inte ge honom i nuläget eftersom det är två forwards som helt enkelt är bättre, säger HBK:s manager Magnus Haglund och avser Mikael Boman och Sadat Karim.

Därför blir det nu Superettan och Jonas Therns IFK Värnamo för den 28-årige Sierra Leone-anfallaren.

– Värnamo är en väldigt bra klubb och har en väldigt bra tränare. Det ska bli väldigt, väldigt spännande att se hur det kommer att bli när jag äntligen får chansen att spela och visa vad jag står för.

Du tycker med andra ord inte att du har fått den speltid du hade önskat i HBK?

– Nej, jag har varit här sedan i april i fjol och inte startat några matcher. Bara två träningsmatchen mot Värnamo nu och en cupmatch – jag kommer inte ihåg när (Hässleholms iF). I alla matcher förra året spelade jag typ 15, 10, 5, 3, 0 minuter så nej, det kan man inte säga.

– När man spelar mycket då får man bli bättre av att spela. Jag har inte startat någon match och man kan inte veta hur jag står mig i min form och så. Jag får speltid i kanske fem-tio minuter och andra får typ 16 och 20 matcher utan att göra poäng, men det är de som spelar ändå. Det är klart att man blir bättre när man får förtroende från tränaren och spelar väldigt mycket.

– Jag tycker om Magnus. Han är en väldigt, väldigt bra person och bra tränare, men jag passar inte riktigt in i sättet som han tänker. Alla har olika sätt att tänka och han vill ha något som jag inte har.

Och där håller Haglund med:

– Crespo är väldigt irrationell, men inte bara för motståndarna utan även ibland för medspelarna, vilket har gjort att han inte riktigt har hittat in i vårt sätt att spela.

Någon utlåning rör det sig heller inte om.

– Nej, Crespo sitter på utgående kontrakt så det fanns ingen anledning till det.

Efter allsvenskt spel i både AIK, Örebro SK (19 mål på 37 matcher) och BK Häcken (12 mål) blev grekiska Panetolikos Agrinio den nya klubbadressen 2018. Men efter en succéartad start skulle sedan en svår knäskada sätta stopp.

Det var för den som Kamara kom till HBK i fjol för att få behandling hos HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui som till slut generade ett kontrakt till och med 2021.

Men mer än 14 inhopp och två mål blev det aldrig i Superettan och efter problem med en baksida lår och sjukdom i år har platsen i startelvan varit långt borta.

Du sa i fjol att du inte räknade med Crespo som startspelare förrän i år, men att han då skulle bli en riktig joker i Allsvenskan. Är du besviken?

– Självklart hade jag hoppats och trott på det, men han har inte tagit de där sista kliven. Tills dess hade jag gärna haft honom som en avbytare, men det var inte den rollen som Crespo, av förklarliga skäl, själv såg sig i.

I stället intensifierar HBK nu jakten på en anfallare. Ett namn som har nämnts är den forne HBK-anfallaren i Malmö FF, Marcus Antonsson, där det dock klubbar finns med i bilden.

– Jag varken kan eller vill kommentera några namn, men självklart måste vi nu hitta en ersättare till Crespo och då helst en djupledslöpande anfallare som särskiljer sig i sin spelstil mot Boman och Karim, säger Haglund.

LÄS MER: Finns det någon anledning till oro, ”jämngråa” HBK?

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!