Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Flyttar igen. Den forne HBK-aren Emir Kujovic hamnade i frysboxen i belgiska KAA Gent där kontraktet nu bryts. Och nu aviserar hans gamla klubb HBK intresse.

Allsvenske skyttekungen på HBK:s radar

Det har spekulerats kring Djurgården, övriga 08-klubbar och förstås – IFK Norrköping vid en eventuell hemkomst för den kontraktslöse skyttekungen Emir Kujovic. Men nu aviserar även Halmstads BK sitt intresse.

– Det vore väl konstigt annars och snudd på tjänstefel om vi inte skulle vara intresserade med tanke på det utsatta läget som vi befinner oss i. Så visst vill vi ha en diskussion med honom, medger HBK-managern Janne Jönsson.

– Att det dessutom handlar om en tidigare HBK-are som vi alla har extra ögon på, gör ju honom extra intressant, fortsätter Jönsson och avser Kujovics tid i HBK mellan 2007 och 2010 där han första säsongen dock var utlånad till Falkenbergs FF.

Det var i helgen som det blev officiellt att den 29-årige Kujovic och hans belgiska klubb KAA Gent bryter kontraktet och går skiljda vägar sedan Kujovic tidigt hamnat i frysboxen och på ett och ett halvt år fick – fyra minuters speltid totalt i A-laget och detta i september i fjol.

Men redan för ett drygt halvår sedan gick Gents manager Hein Vanhaezebrouck ut och sågade Kujovic i lokaltidningen Het Nieuwsblad:

– Det är ingen bra situation för honom här i Gent. Han har göra mål, det är sant, men på den här nivån behöver man något mer. Att bara göra mål räcker knappast.

Då hade Emir kommit till den belgiska klubben inför 2016 efter att ha vunnit skytteligan i Allsvenskan och haft stor del i IFK Norrköpings SM-guld 2015.

Att Emir sedan dess knappt har spelat A-lagsfotboll bekymrar dock inte Janne.

– Nej, han har visat sin kapacitet när han är i en miljö där han trivs och även att han kan komma tillbaka från tidigare motgångar.

Jodå, för även den första proffssejouren utomlands 2011 fick ett abrupt slut. Efter den inledande succén i turkiska Kayserispor, där det totalt blev 34 matcher och tolv mål, kom skadeproblemen som även förföljde honom i samband med utlåningen till Elazigspor.

Det var därför en stukad och skadad Kujovic som sommaren 2013 kom hem till Sverige igen och sin gamle tränare från HBK-tiden, Janne Andersson.

Men väl frisk igen visade han vad han gick för med tio mål på 18 matcher under 2014 som räddade IFK kvar i Allsvenskan varpå det året därpå alltså blev SM-guld, skytteligaseger på 21 mål och sedermera A-landslagsdebut.

Därför lär HBK heller inte vara ensamt om intresset för Kujovic om denne väljer att flytta hem igen. Och då är Jönsson förstås väl medveten om att klubben inte har ekonomiska muskler att matcha exempelvis Djurgården som redan i våras aviserade intresse och nu riskerar att tappa Gustav Engvall.

– Självklart är det så, men då får vi hoppas att Emir i sådana fall ser andra värden. För vill han ut igen kan en höst här vara en väg, påpekar HBK-managern.

Parallellt fortsätter också arbetet med lagbygget på fler positioner inför nästa transferfönster som öppnar den 15 juli.

Men då har Allsvenskan redan startat om – för HBK:s del på lördag mot Elfsborg hemma på Örjans vall.

Fler lokala sportnyheter hittar du här