Allsvenska profilerna säkra: HBK vinner Superettan

Halmstads BK vinner Superettan i år och nyförvärvet Alhassan "Crespo" Haestad Kamara tar hem skytteligan. Det slår experterna Stefan Ishizaki och Pär Hansson fast - samtidigt som duon strör lovord över HBK:s offensiv.
– Många av deras forwards skulle nästan gå in i vilket allsvenskt lag som helst, säger Stefan Ishizaki i Dplays program Uppsnack Superettan.

ANNONS
|

Statsepidemiolog Anders Tegnell har flaggat för att ett besked om elitfotbollen, med Allsvenskan och Superettan, kan starta enligt den befintliga planen runt den 14 juni kommer på fredag.

Får man klartecken väntar en speciell säsong med ett späckat spelschema på grund av coronapandemin.

Det är något som borde passa HBK. Det tycker de tidigare allsvenska profilerna Stefan Ishizaki och Pär Hansson – som båda två håller HBK som favoriter att vinna Superettan i år. Ishizaki tippar att HBK tar hem serien före Brage och Jönköping medan den förre Helsingborgsmålvakten Hansson håller HBK, Jönköping och Västerås som topp tre.

– De har en trupp som är väldigt slagkraftig, med bredd men också spets framför allt framåt med otroligt många bra offensiva spelare. Jag skulle nog kunna räkna upp fem forwards som skulle gå in i de flesta andra Superettan-lag. Och den breda truppen gör att de inte är beroende av om det blir lite skador. De är solida bakåt med Malkolm Nilsson i mål, Ante Johansson är en pjäs som kanske inte något annat Superettan-lag har. Det finns inte jättemycket som inte talar för det (att HBK vinner serien), säger Pär Hansson i Dplays program Uppsnack Superettan.

ANNONS

Ishizaki hyllar HBK:s anfallare: ”Skulle gå in i Allsvenskan”

Stefan Ishizaki, som själv har haft Magnus Haglund som tränare i Elfsborg, går steget längre.

– Pär säger att de har fem anfallare som går in i Superettan-lagen, men jag går högre och säger att många av forwardsen skulle nästan gå in i vilket allsvenskt lag som helst. Just offensivt har de en otrolig spets, säger Stefan Ishizaki.

Den förre Elfsborgsmittfältaren menar att HBK fått ett lugn och en tro i gruppen efter fjolåret som gick bättre ju längre säsongen pågick. Pär Hansson lyfter även fram HBK:s rutinerade ledarstab med Magnus Haglund, Reine Almqvist, Torbjön Arvidsson och Simon Bakkioui som en styrka.

Nyförvärvet Crespo pekas ut som seriens bästa

Stefan Ishizaki och Pär Hansson utser även en HBK-spelare till bästa spelaren i hela serien: Nyförvärvet Alhassan "Crespo" Haestad Kamara. En spelare som Ishizaki tror kan göra 20 mål i Superettan i år trots att han kommer från en lång skadefrånvaro.

– Det enda som skulle kunna stoppa honom är skadorna, annars är Crespo en otroligt tung forward och extremt målfarlig. Jag tror att han kommer vinna skytteligan i Superettan i år, därför är han min nummer ett, säger Stefan Ishizaki.

ANNONS