Al-Ammari lämnar HBK – mittfältsstjärnan skriver på för IFK Göteborg

Amir Al-Ammari lämnar HBK efter degraderingen. Under fredagsmorgonen presenterades mittfältsstjärnan för IFK Göteborg – som köper loss 24-åringen från HBK.
– Det är tråkigt att förlora Amir, samtidigt öppnar det för andra spelare, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
|

Amir Al-Ammari gjorde en succéartad debutsäsong i Halmstads BK. Mittfältaren, som hämtades från Jönköpings Södra blev snabbt en nyckelspelare på mittfältet, gjorde tre mål på 29 matcher i Allsvenskan och slog sig in i Iraks A-landslag.

Men det blir bara en säsong i Halmstad för mittfältaren – som köps loss av IFK Göteborg sedan HBK åkt ur Allsvenskan efter förlusten i det allsvenska kvalet mot Helsingborgs IF.

Efter att klubbarna kommit överens om de sista detaljerna presenterades Al-Ammari på fredagsmorgonen med ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2024.

– Att ta steget till just IFK Göteborg känns fantastiskt. Jag stod på motsatt sida planen och fick själv uppleva hur det är att möta Blåvitt. Jag kommer till ett lag som spelar en energirik och framåtriktad fotboll. Jag tror att det kommer att passa mig väldigt bra, säger Amir Al-Ammari till IFK Göteborgs hemsida.

ANNONS

Haglund om övergången

Efter fredagens träning kommenterar HBK-managern Magnus Haglund försäljningen.

– Det är en jätteduktig spelare, det är därför han är intressant för en storklubb som IFK Göteborg, säger Haglund och fortsätter.

– Det är tråkigt att förlora Amir, samtidigt öppnar det möjligheten för andra spelare. Vi gillar läget, det gör vi alltid, så jobbar vi härifrån.

Redan samma kväll som degraderingen var ett faktum sa Amir Al-Ammari till HP att han ”har högre ambitioner än att spela i Superettan”.

Hur förberedda var ni på att det skulle bli en försäljning?

– Vi har vetat om att det fanns en risk att Amirs prestationer under 2021 väckt intresset hos större klubbar än HBK, säger Magnus Haglund.

– Vi har haft en dialog hela tiden om vad som kan hända och inte, så på så sätt har vi haft en beredskap att det kunde bli så. Han har gjort det bra här och haft en fantastisk utveckling och vi har vetat om att han helst inte ville spela i Superettan 2022.

Klausul i kontraktet

Enligt uppgifter i flera medier, vilket även HP har uppgifter om, så har Amir Al-Ammari en klausul i sitt HBK-kontrakt som gjort att han kan lämna HBK för en fastställd summa efter degraderingen till Superettan.

ANNONS

Det pratas om att IFK Göteborg har gjort en bra ekonomisk affär när de värvar Al-Ammari, vad kan du säga till HBK-supportrarna som undrar hur mycket övergången ger klubben?

– Vi kan inte gå in på det. Det är ett sekretessavtal mellan HBK och IFK Göteborg så några summor går jag inte in på.

Fanns det delar i kontraktet som gjorde att ni var tvungna att sälja?

– Kontraktet är också konfidentiellt, jag kan inte prata om det som står i avtalet.

Haglund: Ersättare finns i truppen

HBK har inlett året med en stor trupp där en viktig spelare nu lämnar. Men Magnus Haglund ser att ersättare finns i truppen redan.

– Ja, det ser jag. Vi har flera spelare som kan spela på den positionen och kan göra det väldigt bra. (Jonathan) Svedberg spelade mycket hösten 2020 och gjorde det otroligt bra. Vi har Kazper Karlsson som vi har flyttat upp och som kan vara en spelare som kan spela där, vi har Erik Ahlstrand som har spelat i den rollen, vi har Albin Ahlstrand som är en duktig innermittfältare.

LÄS MER:Uppgifter: Storklubb har lagt bud på HBK-stjärnan

LÄS MER:HBK-backen Gabriel Wallentin lånas ut – till Superettankonkurrent

LÄS MER:HBK:s Joseph Baffo inställd på spel i Superettan – utsatt för inbrott på nyår

LÄS MER:En omstart som bara är att gilla och tugga i sig, HBK!

ANNONS