Ahlstrand är startklar – efter vårens motgångar

22 starter i fjol har blivit sju inhopp i sommar. Men nu är HBK-talangen Erik Ahlstrand redo att starta om chansen kommer i favoritrollen på mittfältet – efter vårens motgångar.
– Det blir en jäkla erfarenhet, säger 18-åringen.

ANNONS
|

Erik Ahlstrands debutsäsong blev något av en succé. HBK-talangen startade 22 matcher i Superettan, oftast till vänster på mittfältet och gjorde två mål och en assist trots att han samtidigt drogs med bekymmer med ljumskarna för att han växer.

Nu är 18-åringen en av spelarna som bankar hårdast på dörren för att få chansen i Magnus Haglunds startelva – efter att ha övervunnit sina skador.

– Det är jätteskönt att komma ifrån det. Jag hade ont när jag spelade och det var inte lika roligt. När jag var tillbaka i Svenska cupen blev jag söndertrampad och skadade tre ledband i foten, därefter stukade jag den andra foten och sedan fick jag nästan blodförgiftning i en tå. Det har varit lite tufft, säger Erik Ahlstrand.

ANNONS

Samtidigt kan det vara stärkande att ta sig igenom?

– Så klart, det blir en jäkla erfarenhet. Man får jobba med det i stället för mot det.

Ahlstrand – en ersättare till Djuric på sikt?

Nu har han kunnat gå för fullt i ett par månader och känner sig redo om chansen från start kommer, kanske redan mot Öster på tisdagskvällen sedan HBK:s manager Magnus Haglund medgett att det kan bli aktuellt med någon ändring i startelvan efter två raka mållösa matcher.

– Det skulle vara väldigt roligt, säger Ahlstrand som hittills gjort sju inhopp och en assist.

Oftast har Erik Ahlstrand ersatt Dusan Duric på det centrala mittfältet – och på sikt skulle den unge talangen kunna vara den naturlige efterträdaren till den 35-årige spelmotorn.

– Det hade varit kul, men jag siktar bara på att ta mig in i startelvan på mitten så får man ta det därifrån, säger Erik Ahlstrand ödmjukt.

– Det är lite nytt att komma in i Superettan-tempot som innermittfältare, därför är det skönt att få göra några inhopp så man vänjer sig vid rollen. Jag tror att det kommer mer och mer.

Ahlstrand hyllar stämningen: ”Svinbra”

Magnus Haglund ser både Ahlstrand och Jonathan Svedberg som spelare som kan kliva in på HBK:s centrala mittfält.

ANNONS

– Erik är lite vassare i det offensiva spelet och Jonathan i det defensiva. Det är därför som Erik kommit in när vi har varit i underläge eller vid oavgjort och Jonathan när vi bevakat en ledning. Jag har spelat dem utifrån egenskaper, säger Haglund.

Erik Ahlstrand har hittills bara gjort tre starter i U21-laget.

Vad tror du krävs för att du ska bli ordinarie i år?

– Det är väl bara tidsmässigt tror jag. Det är bara att jobba på så tror jag att det kommer komma.

– Jag får ha extra tålamod eftersom jag egentligen inte har tränat så mycket som de andra har gjort, men känner ett lugn inom mig för jag får spela fotboll igen och det är så kul så jag bara njuter.

Oavsett vem som startar mot Öster säger Erik Ahlstrand att stämningen i truppen är väldigt bra trots poängtappen i de senaste matcherna.

– Jag tycker den är svinbra. Vi peppar varandra med energi i stället för att man är lite hängig. Det är en skön känsla.

LÄS MER:Haglund kan ändra mot Öster: ”Sover på någon plats”

ANNONS