HBK:s mittback Joseph Baffo (tvåa från vänster) har haft några tuffa skadeår, men på nu fick han äntligen lön för mödan när HBK slog Sundsvall och tog klivet upp i Allsvenskan.
HBK:s mittback Joseph Baffo (tvåa från vänster) har haft några tuffa skadeår, men på nu fick han äntligen lön för mödan när HBK slog Sundsvall och tog klivet upp i Allsvenskan. Bild: ERIK MÅRTENSSON

900 dagars rehab – sedan fick HBK-stjärnan fira

Joseph Baffo har haft några tunga skadeår, men på NP3 arena kunde mittbacken äntligen fira.
– Vi räknade ut att jag har haft 900 dagars rehab och har varit på mörka platser. Därför känns det fantastiskt bra att äntligen få njuta av en framgång, säger HBK-stjärnan.

ANNONS
|

HBK:s allsvenska avancemang firades med pizza och öl i NP3 arenas omklädningsrum.

Glädjen stod högt i tak och segersången ville aldrig sluta.

Joseph Baffo har haft synnerligen tuffa säsonger efter den korsbandsskada han ådrog sig 2017 i Eintracht Braunschweig i 2. Bundesliga.

Därefter har skadorna kommit slag i slag och han har hela tiden fått kämpa sig tillbaka.

Men som 27-åringen har gjort det.

Tacksam för chansen i HBK

I år har han varit magnifik tillsammans med nestorn Andreas Johansson i mittförsvaret och 6-0-segern i Sundsvall var HBK:s 18:e match i år utan ett insläppt mål.

– Jag har hela tiden fått höra att det var synd att jag blev skadad för annars hade jag spelat på en annan nivå. Sånt är inte roligt att bli påmind om, men jag har fått släppa det och försöka leva i nuet. Nu står vi här som ett nytt allsvenskt lag och jag är oerhört tacksam för att HBK har gett mig chansen att komma tillbaka, säger Joseph Baffo.

ANNONS

Han återvände till HBK i mars och har fått tid att i lugn och ro hitta formen igen.

– Att få komma hem och hjälpa HBK till finrummet betyder jättemycket för mig. Jag har verkligen trivts, visat att jag fortfarande håller som fotbollsspelare och tycker det är kul. Jag hoppas att folk har sett det.

Fortsatt dialog med Haglund om framtiden

HBK har storas förhoppningar på att behålla mittbacksstjärnan, men Baffo, som 2015 var med och U21-EM i Tjeckien, vill inte ge något svar på hur framtiden ser ut.

– Det är två matcher kvar av säsongen och jag har en fortsatt daglig dialog med Magnus Haglund. Men det är klart att jag vill spela så högt upp som möjligt och allsvenskan är där som alla inom svensk fotboll vill vara.

HBK har avslutat säsongen på ett strålande sätt och överkörningen i Sundsvall var lagets sjunde raka seger. Nu går blåsvart för serieseger.

– Vi har nått det allsvenska målet och därför vill vinna serien i stället. Vi går för guldplaketten, säger Baffo, som hyllar sitt lag och samarbetet med Andreas Johansson.

– Vi kompletterar varandra bra. Ante sitter på en jättestor rutin, är väldigt smart och enkel att spela med. Jag hoppas att han tycker att det är enkelt att spela med mig med.

ANNONS

LÄS MER:Landslagsspelare och klassiska lag – det här väntar HBK i Allsvenskan

LÄS MER:Profilernas hyllning till HBK efter avancemanget

LÄS MER:Boman sköt HBK till Allsvenskan

ANNONS