HBK förlorade mot Dusans Dalkurd

Ex-HBK:aren Dusan Djurics Dalkurd har inte förlorat en seriematch på Domnarvsvallen i Borlänge på två år. Den sviten är fortfarande intakt sedan dalmasarna slagit Halmstads BK med 1–0 och på allvar blandat sig i toppstriden i Superettan.

ANNONS
|

Superettan

Dalkurd 1

Halmstads BK 0

– Jag är inte extra glad för att vi slog HBK, men jag är glad för att vi vann mot ett annat topplag, säger Dusan Djuric.

Mittfältaren, som hunnit bli 32 år, ville i vintras tillbaka till sin moderklubb, men så blev det inte. I stället hamnade han i nya popgänget Dalkurd, där han efter alla skadeproblem nu hittat tillbaka på allvar.

I går gjorde han en stark insats på vänsterflanken och bidrog verksamt till segern.

Vinstmålet sköt Predrag Randelovic in i 50:e minuten med ett skott strax utanför straffområdet som smet in i annars utmärkte Stojan Lukics högra hörn.

ANNONS

– Jag var lite besviken i paus att vi inte hade satt våra chanser och när vi sedan missade någon i början av andra halvlek kändes det som om det var en sådan där dag när vi inte får till det, säger Dusan.

Jo, HBK ska vara glada för att det inte var underläge redan i paus. Oke Akpoveta hade en dubbelchans efter 22 minuter, men Lukic räddade två gånger om innan bollen sparkades undan på mållinjen.

På övertid var sedan de flesta bland de 1259 åskådarna beredda på att det skulle bli 1–0 sedan en HBK-back nickat bollen rakt till en fristående Mirkan Aydin, men han blev så överraskad att han sköt långt utanför.

HBK skapade inte en enda chans i första halvlek och det dröjde ända till 65:e minuten innan Alexander Ruud Tveter avlossade det första skottet på mål, men Frank Pettersson i hemmamålet räddade enkelt.

Då hade gästerna börjat hitta in i matchen, men Dalkurd försvarade sig bra och var nära 2–0 i slutet.

Den sista chansen fick dock HBK – och den var riktigt vass! Inhopparen Alexander Berntsson nådde högst på en frispark och skarvade den mot mål, men Pettersson störtdök och lyckades rädda.

ANNONS

– Jag trodde nästan att den skulle gå in, men målvakten räddade den i stolpen - tror jag, suckar Berntsson.

HBK hade chans att vid seger rycka i från fjärdeplacerade Dalkurd med tio poäng – nu är differensen bara fyra.

– Det är en jämn serie. I dag är jag nöjd med att vi jobbade kopiöst hårt, men vi mötte ett lag som är riktigt bra, säger Andreas Jankevics, som för dagen ersatte avstängde Janne Jönsson på tränarbänken.

Jankevics tvingade bland annat att plocka av Sead Haksabanovic redan i första halvlek sedan han skallat ihop med Omar Jagne och fått ett rejält sår i pannan.

– Det var ett djupt jack och Sead kände sig inte 100 efter smällen, men det är ingen hjärnskakning, konstaterar HBK-tränaren, som får hoppas på revansch nästa måndag då Varbergs Bois kommer till Örjans vall för ett prestigeladdat derby.

ANNONS