Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Haverdal åkte ur division 1 – Halmstad trea

Haverdals GK siktade på att tag sig upp i elitserien. Men efter par svaga dagar i Skåne ramlade man istället ner i division 2.

– En stor missräkning, säger coachen Robin Olsson.

Det gick inte riktigt som Haverdals GK hade hoppats när herrarnas seriespel avgjordes på Lydinge golfklubb i Skåne.

Med flera Nordea Tour-spelare i laget siktade man på att få spela lag-SM 2014.

– Vi hade ett starkt lag men det höll inte hela vägen, säger coachen Robin Olsson.

Framförallt var det under torsdagens singelrond som Haverdal tappade slag och istället fick kämpa för att hålla sig kvar. Efter den sista dagens singlar visade resultatlistan att Falsterbo och Haverdal hade exakt lika många slag. Därmed väntade särspel om kontraktet.

– Vi förlorade på första hålet. Det här hade vi inte alls väntat oss. Målsättningen är att ta oss tillbaka direkt, säger Robin Olsson.

För Halmstad GK gick det bättre. Trots att Jesper Billing och Calle Fjällman lämnat laget sedan i fjol slutade man trea, bara tio slag efter segrande Araslöv.

– Jag tycker grabbarna gjorde det bra. Vi hade chansen inför sista varvet men slagen rann iväg lite, säger HGK-coachen Henrik Staff, som var väldigt nöjd med Calle Öbergs och debutanten Markus Svenssons spel under veckan.

– Vi hade flera unga killar som var med som caddies och fortsätter de att utvecklas kan det bli bra framöver, säger Henrik Staff.

I damernas division 1 var Ringenäs och Haverdal i elden på Öijared och Forsgården. Ringenäs var åtta slag från att gå upp i Elitserien och slutade tvåa efter Skaftö. Haverdal slutade sist av de åtta lagen och får hämta nya krafter i division 2.

– Vi ledde efter tre rundor men sabbade det lite i singelspelet. Klart det hade varit roligt att spela lag-SM men vi får gå upp nästa år, säger nyblivna JEM-guldmedaljören Emma Svensson i Ringenäs.

I herrarnas division 2 vann Varberg och flyttar upp i herrettan. Skogaby slutade femma och Holm blev sjua.

Fler lokala sportnyheter hittar du här