Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Matchvinnare. Dusko Maksutovic gjorde alla Getinges mål i matchen mot Andersberg.

Hattrickhjälten blev Getinges räddning

Efter dryga halvtimmen såg Getinge ut att köra över Andersberg. Man ledde då med 3-0 efter ett äkta hattrick. Men Andersberg reducerade två gånger om, och matchen slutade i stor dramatik.

Getinge började matchen med full fart framåt, och med 35 minuter spelade hade hemmalagets Dusko Maksutovic gjort ett tvättäkta hattrick.

– Det känns underbart, det var längesedan jag gjorde hattrick. Hela veckan har varit perfekt, och jag kände att jag skulle göra en bra match, säger Maksutovic.

Men efter det verkade Andersberg vakna. Minuter innan halvtid reducerade Ludvig Kirkoff för bortalaget.

Nästa reducering från bortalaget kom strax efter paus, när mittbacken Ardian Tahiri dunkade upp bollen i nättaket efter en hörna.

Efter det var det mycket kamp, och ett Andersberg som kämpade med att få till lägen.

Bästa läget kom också i matchens sista sekunder, när Ludvig Kirkoff nickade nära mål och tvingade Daniel Bergstrand till en riktig monsterräddning.

– Vi gör en dålig match i dag. Efter att vi tagit ledningen blir vi för bekväma, och jobbar inte ordentligt. Vi kommer undan med nöd och näppe efter Daniels räddning på slutet, säger Getinges tränare Jonas Björkkvist.

Andersberg, som ju är tabelljumbo, är nöjdare med sin insats mot tabellsjuan.

– I första är vi inte riktigt med. Men i andra tycker jag att vi matchar dem, och att vi till och med är bättre. Jag tycker vi förtjänade en poäng i dag, säger Andersbergs spelande tränare Adem Nikqi.