New Jerseys Brian Boyle efter sitt tredje mål i matchen mot Pittsburgh, som slutade 5–1.

Hattrick i New Jerseys 5–1-seger

Brian Boyle stod för tre av målen när New Jersey vann mot Pittsburgh med 5–1. Det blev hans första hattrick i NHL-karriären och en välkommen seger för laget som före nattens match förlorat tre i rad.

|

Matchen spelades i Pittsburgh under en kväll som ägnades åt att öka medvetenheten kring cancer.

- Jag älskar sådana här kvällar, det gör jag verkligen, säger Boyle efter succén.

I september 2017 konstaterades att Boyle hade leukemi, och ett drygt år senare kunde han meddela at sjukdomen var på väg bort.

- Jag tycker att det är viktigt att ställa frågor om man behöver hjälp. Jag tror att människor i allmänhet gör ett bra jobb för att lyfta andra. Jag hade turen att lyftas upp av alla människor här inne och min familj, säger han, enligt nhl.com.

Efter att Pittsburghs Jamie Oleksiak tagit matchen till 1–1 i mitten av första perioden kom Brian Boyle och satte 2–1, 3–1 och sedan 4–1 innan andra perioden var slut.

Slutresultatet fastställdes av Travis Zajac i tredje periodens första minut, efter en assist av Marcus Johansson.

Det blev den fjärde förlustmatchen i rad för Pittsburgh, som spelade inför hemmapublik.