Tabellras. Halmstads SS tappar efter helgens omgång fem placeringar i den allsvenska tabellen. 
Tabellras. Halmstads SS tappar efter helgens omgång fem placeringar i den allsvenska tabellen. 

HaSS tappar mark efter insjösegling

Halmstads SS hade en kämpig helg i andra omgången i Allsvenskan i Jungfrusund på Ekerö. Laget vann inte ett enda race och hamnade på 16:e plats av 18 deltagande lag.

ANNONS
|

– Vi är inte så vana vid att segla i insjö, samtidigt som de som egentligen är bäst på att segla utifrån de förutsättningarna i klubben inte kunde vara med. Vi är jättenöjda ändå med vår prestation och med hela arrangemanget, säger HaSS-seglaren Martin Gröndahl.

HaSS ställde nämligen upp med ett helt nytt manskap i jämförelse med i den första allsvenska omgången i Strängnäs, där föreningen knep en fin sjundeplats. Martin Gröndahl, Wilma Larsson, Calle Johansson och Fredric Tramp tog i stället över kommandot på båten från Anders Hellekant och hans barn, som inte hade möjlighet att vara med. Det blev en ny utmaning.

ANNONS

– De är ju egentligen bättre på att segla i insjö, men vi hade tur med att det ändå var en hel del vind. Det blir ju en annan typ av segling. Det gäller att vara ett par steg före och ha lite ögon i nacken för att hålla koll på vad som händer för att vara på rätt kant vid rätt tillfälle. En del var helt makalösa på det.

Halmstadgänget stötte nämligen på tufft motstånd i det strålande solskenet över Stockholm. HaSS vann inte något race, medan KSSS och Cape Crow Yacht Club slutade som etta och tvåa i omgången.

– I Allsvenskan är många regattor på insjöar. Det gynnar ju såklart dem som är vana vid det som till exempel KSSS, som är otroligt duktiga på det här och har det i ryggmärgen. De kan nästa lukta sig till vad de ska göra, skrattar Gröndahl.

HaSS tar i stället med sig en hel del nya erfarenheter till nästa sammandrag mellan den 25 och 27 augusti på Munksjön i Jönköping.

– Vi kan framöver träna lite mer på insjösegling. Det gäller verkligen att se till att passa på att vara med på tävlingar på sjöar, säger Gröndahl.

Efter två av fyra deltävlingar ligger Halmstad på 13:e plats i Allsvenskan. KSS leder serien före Crow Yacht Club, då de slutat etta respektive tvåa i de två första sammandragen.

ANNONS
ANNONS