Drott är två målvakter minus sedan Linnéa Back (till vänster) återvänt till OV Helsingborg efter avslutat lån och Sara Johansson väljer att prioritera studierna.
Drott är två målvakter minus sedan Linnéa Back (till vänster) återvänt till OV Helsingborg efter avslutat lån och Sara Johansson väljer att prioritera studierna. Bild: Carl Fredrik Johansson/Roger Larsson/arkiv

Två av tre målvakter lämnar nedflyttade Drott

Drott tappar två av tre målvakter efter degraderingen från Damallsvenskan. Halmstadlaget letar nu efter en ny keeper som ska kunna ta vid efter Linnéa Back och Sara Johansson.

ANNONS
|

Linnéa Back, 24, som har meriter från det finska landslaget, återvänder till OV Helsingborg efter att låneavtalet med Drott gått ut.

Hon har gjort två säsonger med Halmstadlaget, men det är tveksamt om det blir en tredje.

– Vi vet inte riktigt vad som gäller med framtiden för henne. Hon har mycket med studierna så vi har kommit överens om att hon ska göra försäsongen där nere och så får vi ta ett nytt samtal sedan, säger Drotts tränare Lars-Magnus Jönsson.

Han betonar att Linnéa Back inte är ett avslutat kapitel.

– Men det är ingen hemlighet att vi letar efter målvakt och det vet Linnéa om också och accepterar det.

ANNONS

Jönsson om målvakten: ”I dagsläget är hon avskriven”

Däremot räknar Lars-Magnus Jönsson inte med Sara Johansson, 25, som egentligen trappade ned redan inför säsongen 2018/19 men som ändå med framgång har hoppat in en hel del mellan Drotts stolpar när det har behövts.

– Hon ska plugga vidare uppe i Värnamo i ett år till så i dagsläget är Sara avskriven. Hon har sagt att hon vill fokusera på skolan och det får vi respektera. Tyvärr, för hon skulle ha varit kanon att ha haft som förstamålvakt, säger Jönsson.

Det betyder att Alicia Larsson Gard, 18, för närvarande är Drotts enda kontrakterade målvakt. Men en till ska alltså in.

Jönsson säger:

– Vi är ute efter ett stabilt kort som håller bra division 1-klass och klarar sig bra i allsvenskan också. Kontakter är tagna, men inget är klart. Det är lite svårt nu i coronatider med provträningar – visst du kan skjuta skott på målvakten, men vi får inte in matchmomenten och det är det man vill se.

LÄS MER:Här sparkar Drott i gång återtåget – med thaiboxning

ANNONS