Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det blir inget mer spel för varken Drotts damer eller herrar den här säsongen Bild: Roger Larsson, Jari Välitalo
Det blir inget mer spel för varken Drotts damer eller herrar den här säsongen Bild: Roger Larsson, Jari Välitalo

Tunga beskedet: Drotts serier avvecklas: ”Svårt att acceptera”

Drotts dam- och herrlag har hoppats in i det sista på att deras seriespel ska återupptas.
Men deras drömmar har nu gått i kras då Svenska handbollförbundet väljer att avveckla alla seniorserier under elitnivå.
– Det är svårt att på något sätt acceptera, säger Johan Hedlund, tränare för herrlaget.

Under flera månaders tid har både Drotts herrlag och damlag hoppats på att deras seriespel ska dra igång igen.

Men nu blir det inget mer spel den här säsongen.

Under onsdag eftermiddag kom beskedet från Svenska handbollförbundet att alla seniorserier under elitnivå (division 1 och nedåt) avvecklas och därför inte kommer att spelas klart.

– Kommunikationen och dialogen från förbundet tycker jag har varit dålig. Man har stängda dörrar och kommer sen plötsligt ut med ett beslut som man inte berättar varför man har fattat eller bakgrunden till det utan man bara stänger ner. Det är svårt att på något sätt acceptera, säger Johan Hedlund, tränare i Drotts herrlag.

Långsiktiga planen har fått sig en törn

För herrarna innebär beslutet käppar i hjulet för den långsiktiga plan som man har haft. Med sex omgångar kvar var man serieledare i division 1 södra och Johan Hedlund är övertygad om att hans lag hade nått Allsvenskan om säsongen inte hade avvecklats.

– Vi startade den här elitsatsningen när jag tog över laget när vi låg i division 2. Nu har vi hållit på så länge och det var nu det skulle ske. Jag är övertygad om att vi hade klarat det den här säsongen. Så det känns enormt bittert.

För damerna, som också var med i toppen av division 1, är det också en stor besvikelse att seriespelet inte spelas färdigt.

– Man har haft det på känn ett bra tag men hela laget har mött det här med en stor besvikelse så klart. Vi är jättebesvikna och vi har tränat hårt en så otroligt lång tid för att vi ska var redo att komma tillbaka och så blir det såhär, säger Lars-Magnus Jönsson, tränare för Drotts damlag.

Riskerar att tappa spelare

Nu väntar en osäker framtid för båda Drottlagen om man framöver kommer kunna behålla spelare i klubben.

– Vi har jobbat stenhårt med en klar målbild att vi ska ta oss upp igen och det finns en risk nu att luften går ur hos vissa. Vi får se vad konsekvenserna blir här om några veckor, säger Lars-Magnus Jönsson.

– Om spelarna väljer att vara kvar då tror jag att vi kan fortsätta den här satsningen och lösa det här till nästa säsong. Vi har redan tappat Hugo Sivertsson och skulle flera spelare hoppa av, byta klubb eller till och med sluta då tror jag att det blir besvärligt för oss, avslutar Johan Hedlund.

Fler lokala sportnyheter hittar du här