Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ola Lindgren har bara förbundskaptensjobbet kvar sedan han slutade i Afrikas största klubb. Bild: AVDO BILKANOVIC
Ola Lindgren har bara förbundskaptensjobbet kvar sedan han slutade i Afrikas största klubb. Bild: AVDO BILKANOVIC

Tufft för Lindgren hitta nytt jobb i coronavirusets spår

Ola Lindgren har laddat batterierna efter äventyret som tränare i Afrikas bästa klubblag Al-Ahly.
I coronapandemins spår har han haft svårt att hitta en ny anställning upp till halvtidstjänsten som förbundskapten i Finland.
– Jag har inte varit intresserad av det som har dykt upp, säger han.

Lindgren lämnade Egypten och mångmiljonstaden Kairo när coronaviruset spred sig i världen i mars och meddelande ett par månader senare att det inte blir någon fortsättning i Al-Ahly.

När HP-sporten når honom sitter han på akuten i Karlskoga med en fiskekrok i tummen.

– Klantigt gjort, säger han och skrattar.

Nytt utlandsjobb inte aktuellt

Handbollstränaren har haft en lugn sommar som han tillbringat i Halmstad och Karlskoga, där han bor sedan en tid tillbaka med sin nya familj.

Något nytt utlandsjobb är inte aktuellt.

– Det är så mycket som är osäkert nu under coronapandemin. Många klubbar håller hårt i pengarna så förbundskaptensjobbet är det enda jag har, men det är roligt att vara i Finland och jobba med så många positiva människor, säger Ola Lindgren och fortsätter:

– Sedan finns det förstås utrymme för att jobba med något annat, men jag tar det lugnt – sedan får vi se vad som händer.

Till förbundskaptensjobbet på andra sidan Bottenviken återvänder han till först i oktober.

– Jag är öppen för nya uppgifter om det dyker upp något som är intressant. Efter äventyret i Egypten känns det skönt att få landa lite.

Tuff grupp i EM-kvalet

Hans kontrakt i Finland gäller fram till sommaren 2022 och i november börjar EM-kvalet där motståndet är Nordmakedonien, Danmark och Schweiz.

– En otroligt tuff grupp. Alla nationerna som vi möter var med i senaste mästerskapet och vi får se om vi lyckas att överraska. Jag tror att vi mest får se den här kvalrundan som läropengar för framtiden.

I förberedelserna inför kvalet kommer Lindgren att åka runt och göra hembesök hos spelarna. Han har inte träffat någon i truppen sedan Finland i januari slog ut Georgien i förkvalet efter oavgjort borta och seger med tolv mål i Helsingfors.

– Det är bara att kriga på, men det är svårt att bedriva en bra verksamhet och utveckla spelarna när det är så långt mellan gångerna.

– Målet är att vi ska få ut fler i Europa och nu har vi en spelare i Frankrike, en i Norge och två i Sverige (Varberg och Alingsås).

LÄS MER: Lindgrens nya liv i Egypten: ”Är en stor utmaning”

LÄS MER: Ola Lindgren lämnar Egypten: ”Känns tråkigt”

Fler lokala sportnyheter hittar du här