Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Framtidshopp. Drott-trion, från vänster, Sara Olsson, Amanda Kullenberg och Sally Sivertsson tränade med landslaget på hemmaplan.

Tre Drott-löften på blågult hemmaläger

Det vimlade av lovande handbollsspelare i Halmstad arena på tisdagen. U18/19-landslaget för flickor hade träningsdag inför stundande EM-kval med 27 uttagna talanger. Tre av dem spelar till vardags för HK Drott i division 1.

Mittsexan Sally Sivertsson, 18, högernian Amanda Kullenberg, 17, och mittnian Sara Olsson, 19 om några dagar, försökte imponera på landslagsledningen under två träningar och ett teoripass.

HP-sporten fångade dem under lunchpausen.

Hur är det att vara på ”audition”?

– Jag vet inte. Jag bara kör på lite. Jag har inte tänkt så mycket på det, säger Sara Olsson, som kallades in som reserv i förra veckan.

– Alltså, det är ju jätteroligt att få vara med och det är lite så man får se det tror jag. Att gå in med inställningen att man är här för att de vill att man ska vara här och så får man göra sitt bästa. Men det finns jättemånga duktiga tjejer här – den här träningsgruppen är helt otrolig. Så bara att få vara med är jättekul och så får vi se hur långt det räcker, säger Sally Sivertsson.

Hon är den i trion som har varit närmast en landslagsplats tidigare som reserv till ett EM-kval. Men alla tre har varit på flera riksläger och träningsdagar tidigare.

I förra veckan genomfördes en motsvarande dag på Bosön i Stockholm med 25 uttagna spelare. EM-kvalet spelas i Tjeckien 17–19 mars.

– De här träningsdagarna är ett sätt för oss att få se fler spelare än de 16–18 vi brukar ta ut. Vi kan titta på dem lite extra och så klart träna på det vi ska hålla på med i kvalet, säger Erik Larholm, förbundskapten tillsammans med Ola Månsson.

Konkurrensen om landslagsplatserna är stentuff. Majoriteten av spelarna på träningsdagarna tillhör redan klubbar i SHE (elitserien).

Drott är nykomling i division 1, men har gjort en succésäsong och ligger trea i tabellen med chans till allsvenskt kvalspel.

Fler lokala sportnyheter hittar du här