Träningen igång för ”Tubbi” och HK Drott

Ulf ”Tubbi” Sivertsson är tillbaka i Halmstad och Drott. Igår hade han sin första träning med nygamla laget.

ANNONS
|

– Bra gubbar! Första träning, nu är vi igång! Bra inställning och bra fart, sa Ulf Sivertsson till sina spelare efter att den förre Kolding-tränaren avslutat sin första träning med Drott.

Träningen höll ett högt tempo med fokus på avslut, kombinationer och slutligen lite spel på två mål.

– Det här såg jättebra ut och spelarna verkar hungriga, sa ”Tubbi” efteråt. Framför allt med tanke på att ingen i truppen har hållit i en boll sedan den sista kvalmatchen förra säsongen.

Drotts trupp är till stora delar intakt från föregående säsong.

Två nyförvärv har tillkommit, den isländske mittnian Gunnar Steinn Jonsson, och den danske målvakten Stephen Nielsen. Ulf Sivertsson ser inte något direkt behov att leta efter mer spelare till Halmstadklubben.

ANNONS

– Vi har en bra trupp med mycket bredd och många spelare på varje position. Det är klart att fler värvningar kan bli aktuella om vi råkar ut för skador men som det är nu finns det ingen anledning att panikleta efter fler spelare, menade Sivertsson..

För spelarna i Drott väntar nio veckors försäsongsträning innan serien drar igång.

Om två veckor åker laget till Ulfs gamla klubb Kolding för träningsläger och träningsmatcher. De nio veckorna fram till seriestarten innehåller både fysträning och handboll även om mycket av konditions- och styrketräningen sker med boll.

Förra säsongen var det nära att laget trillade ur Elitserien.

Efter kval mot Hästö säkrades elitseriekontraktet och laget undvek att bryta den 41-åriga sviten med spel i den högsta serien.

Ulf Sivertsson och hans HK Drott inleder årets upplaga av Elitserien med match mot Guif borta i Eskilstuna söndagen den 20 september.

ANNONS