Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tommy Suoraniemi slutar som förbundskapten för det finska damlandslaget. Bild: PETTER ARVIDSON

Tommy Suoraniemi slutar i Finlands landslag

Tommy Suoraniemi hyllas för sitt arbete med det finska damlandslaget. Men Drott-profilen väljer ändå att tacka för sig som förbundskapten.
– Allt har fungerat briljant men nu är det dags att ge över ansvaret, säger Tommy Suoraniemi.

Under den aktiva karriären var bollvirtuosen Tommy Suoraniemi en av de stora profilerna i HK Drott. Han var med och vann SM-guld både 1991 och 1994 med Drott och även EM-guld med Sverige 1994 i Portugal.

Efter den aktiva karriären valde Tommy Suoraniemi, likt flera av hans gamla lagkamrater i Drott, att fortsätta som tränare och var bland annat med och vann Drotts senaste SM-guld 2013 som en del av Ulf Sivertssons tränarstab.

2016 tog Tommy Suoraniemi över både det finska flicklandslaget med spelare födda 2000 och damlandslaget.

Men efter att Finland i helgen inte lyckats gå vidare från EM-förkvalet mot Luxemburg, Grekland och Israel väljer 50-åringen att tacka för sig i det finska damlandslaget.

– Jag har trivts utmärkt och haft ett bra samarbete med förbundet och de övriga tränarna. Allt har fungerat briljant men nu är det dags att ge över ansvaret. Jag önskar laget all lycka, säger Tommy Suoraniemi i ett pressmeddelande enligt svenska Yle.

”Väldigt nöjda med Tommy”

Den förre Drott-profilen hyllas för det arbete han har gjort med att utveckla det unga laget och få dem att närma sig den europeiska toppen även om laget inte gick vidare från EM-förkvalet 2017 eller i VM-kvalet i vintras.

– Vi är väldigt nöjda med Tommys insats. Tack vare Tommy har många unga spelare vågat flytta utomlands och det är väldigt viktigt för utvecklingen, säger verksamhetsledaren Päivi Mitrunen.

Tommy Suoraniemi kommer fortsätta träna det finska 00-landslaget som ska spela EM i juli.

LÄS MER: Souraniemi finsk förbundskapten

Fler lokala sportnyheter hittar du här