Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Talangen förlorad för Drott

I lördags var han en stor anledning till att Drott kunde bryta ner Rimbo. Två dagar senare står det klart att Jack Månsson, 18, lämnar klubben till förmån för IFK Ystad i Handbollsligan.

– Jag vill bli en så bra handbollsspelare som jag kan bli och jag går till Ystad för att jag tror att jag kan utvecklas mest där, säger Jack Månsson.

Den nästan två meter långe och över 100 kilo tunge vänsternian, som fyller 19 år i augusti, tog klivet upp i A-laget under förra säsongen och fick då debutera i Elitserien. 

– Jag har varit i klubben sedan jag var liten och har alltid haft som mål att få spela i Drott (A-laget). Att debutera i Elitserien var fantastiskt, men nu har det blivit så att jag, farsan (förre Drott-spelaren och klubbchefen Ulf Månsson) och agenten tycker det är bättre att lämna. 

– Det är tråkigt att lämna laget, staden och kompisarna men samtidigt känns det positivt att starta ett nytt kapitel, säger Månsson.

Varför blev det IFK Ystad?

– Tränaren där (Kenneth Andersson) tror på mig och visade verkligen att han ville ha mig. Han ser mig som en stor talang som han vill jobba med och därför kändes Ystad som rätta valet, berättar Månsson som besökte klubben i samband med derbyt mot ”storebror” Ystads IF för en dryg månad sedan.

Fanns det andra alternativ?

– Det var några klubbar som hörde av sig, men inte så konkret som Ystad.

Har Drott försökt förlänga med dig?

– De sa att de ville förlänga, det var ungefär i samband med att jag besökte Ystad, men jag fick aldrig något kontraktsförslag.

Hade du kunnat tänka dig att stanna?
– Nej, inte med tanke på hur det har sett ut. Det finns ingen riktig struktur i klubben, men det är andra faktorer som har spelat in också, påpekar Månsson.

18–åringen spelade en stor roll, både defensivt och offensivt, mot Rimbo senast men har under säsongen fått blandat med speltid.

– Man är väl egoistisk men jag tycker att jag i vissa matcher kunde fått spela mer. Vi tog det här beslutet för en månad sedan när jag knappt fick spela, sen har det blivit bättre den senaste tiden. Men det är inte bara därför jag flyttar.

IFK Ystad parkerar just nu på sista plats i Handbollsligan och risken att klubben trillar ner i Allsvenskan är överhängande. Det är dock inget som oroar Månsson.

– Det vore jättekul, både för mig och klubben, om de höll sig kvar. Men åker de ur är det inte hela världen, Allsvenskan är tillräckligt bra för att jag ska utvecklas där också.

Månsson har skrivit på för ett plus ett år och lämnar Drott efter säsongen. Sedan tidigare har Drotts skyttekung Hampus Olsson deklarerat att han lämnar för HIF Karlskrona.

IFK Ystads tränare Kenneth Andersson ser optimistiskt på Månssons framtid i klubben.

– Vi ser detta som en långsiktig satsning, men jag är övertygad om att Jack kan bli riktigt bra inom en ganska snar framtid så det är en väldigt spännande värvning, säger han till klubbens hemsida.

Fler lokala sportnyheter hittar du här