Svensk VM-semifinal efter vändning

Sveriges U21-lag är klart för VM-semifinal efter att Holland betvingats med 30–25. Drotts Philip Stenmalm svarade för fem mål i matchen.

|

De svenska U21-killarna fick en riktig chockstart i VM-kvartsfinalen mot Holland i Sarajevo, Bosnien-Hercegovina.

Holländarna gick direkt ifrån till 4–0. Sverige svarade och kom tillbaka till 4–4 bara för att se holländarna flyga iväg igen till 10–7 och i paus var det svenskt underläge 10–13.

I andra halvlek fick Sverige bättre utdelning mot den holländske målvakten Bert Ravensbergen och Sveriges skyttar anförda av Drotts Phlip Stenmalm kunde sega sig ikapp.

Lagen följdes åt till 21–21 men då svarade Sverige för ett ryck. 23–21 blev till 27–22 och när slutsignalen ljöd stod Sverige som vinnare med 30–25.

I det svenska målet storspelade Peter Johannesson (Sävehof) men han fick i perioder även avlösning av Drottmålvakten Marcus Holmén som nöp några bollar han också.

Sveriges bästa målskyttar mot Holland var Philip Stenmalm, Andreas Berg (Önnered), Helge Freiman (Guif) med fem mål vardera.

På fredag blir det semifinal mot Frankrike som i sin kvartsfinal slog Egypten med 35–33. I den andra semifinalen blir det Spanien/Schweiz mot Kroatien/Brasilien.

Final och bronsmatch spelas den 28 juli.