Collage med Johan Hedlund, tränare i Drott, och Håkan Björklund, ordförande i teknik- och fritidsnämnden.
Håkan Björklund svarar Drotts besvikelse över flyttade matcherna: ”Följer den ordning det ska vara”. Bild: Roger Larsson/Håkan Fredriksson

Svarar Drotts besvikelse: ”Följer den ordning det ska vara”

Drott var besviket när bokningar i Halmstad Arena gör att klubben får avsluta med tre bortamatcher. Uppbokningen följer den prioriteringsordning som har satts upp av teknik- och fritidsnämnden.
– Det är klart att vi försöker tillgodose alla, säger Håkan Björklund (C), nämndens ordförande.

ANNONS
|

I förra veckan kom spelschemat i division 1 för HK Drotts och de andra lagen i serien. Drott var då besviket på att klubben kommer att få inleda med tre hemmamatcher, samt avsluta serien med tre bortamatcher.

– Det är med besvikelse man kan konstatera att det mesta andra går före Drott, sa Johan Hedlund, tränare i herrlaget.

Anledningen är att MC-mässan har bokat upp Halmstad Arena hela helgen i början av mars, vilket tvingade Drott att flytta den näst sista matchen på säsongen till bortaplan.

MC-mässa är inbokad

Förklaringen till att mässan kan boka upp plats så tidigt är den prioriteringslista som teknik- och fritidsnämnden beslutat om i förra mandatperioden. Den gör det möjligt för evenemang som uppfyller en rad krav att boka in sig långt i förväg och ibland även innan de lokala idrottslagen fått sina spelscheman.

ANNONS

– Bokningskoordinatorer på arenan följer det som det ska vara. Sedan är det klart att det är olyckligt att det blir på det här sättet, men arenan är tänkt att vara både en sportarena och en evenemangsarena och ha en balans i detta, säger Håkan Björklund (C), nämndens nuvarande ordförande.

Tycker prioriteringslistan är bra

Han upplever att prioriteringslistan är bra, för det gör att bokningar i arenan inte blir godtyckliga utan istället följer den ordning som nämnden satt upp.

– Och den ordningen sattes upp av den förra nämnden. Sedan kan det vara så att det kommer in förfrågningar till tjänstemännen och man ser att det kan finnas skäl att ta upp den här frågan igen och titta på prioriteringsordningen om det finns skäl att förändra den, säger Björklund.

Finns det en risk att prioriteringsordningen kan drabba idrottslagen i Halmstad?

– Oavsett vilken idrott eller evenemang man håller på med så är alla intresserade av att få så mycket tid som möjligt i arenan. Där finns begränsningar, därav den prioriteringsordningen som man har. Och vem det drabbar, det beror helt och hållet på vilken sida av staketet man står på, om man står på evenemangssidan eller idrottssidan. Men det är klart att vi försöker tillgodose alla delar som finns i den här prioriteringsordningen.

ANNONS

LÄS MER:Besvikelse över att Drotts avgörande sker på bortaplan

ANNONS