Drott föll i den första kvalmatchen i bästa av tre mot Örebro, men hoppas på att vända serien i och med returen i helgen. Johanna Birkkjaer Andersson och tjejerna i Drott har mer att ge. Arkivbild.
Drott föll i den första kvalmatchen i bästa av tre mot Örebro, men hoppas på att vända serien i och med returen i helgen. Johanna Birkkjaer Andersson och tjejerna i Drott har mer att ge. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

Straffspecialisten vill ta Drott till allsvenskan: ”Kommer att lösa sig”

HK Drotts straffspecialist Johanna Birkkjaer Andersson trivs i kvaltider.
Hon blev poängbäst i hemmalaget i den första kvalmatchen mot Örebro och trots att det blev förlust med tre mål, är känslan bra inför returmötet i helgen.
– Att spela kval är speciellt och för mig är det kul att få möta Örebro som jag spelat i tidigare, säger hon.

ANNONS
LocationHalmstad||

Huvudtränare, fystränare och lagledare finns kvar i Örebro sedan Johanna Birkkjaer Andersson spelade där. Därför hoppades hon på att få möta sitt gamla lag i kvalserien där HK Drott beger sig till Örebro för ett returmöte under lördagen.

– Att spela ett kval är speciellt och jag tyckte att det skulle bli kul att möta Örebro som jag spelat i tidigare. Man vill ju visa upp sig för de som är kvar i ledarstaben, det ger lite extra tändvätska inför returen, säger Birkkjaer Andersson och skrattar.

– Örebro är ett helt nytt lag för oss att möta och det gör att det känns spännande. Å andra sidan har man inte samma koll, men de har inte de på oss heller.

ANNONS

”Mer vilja och hjärta”

Första mötet i Halmstad arena slutade med förlust 27–30 för Drotts damer som dock inte kände någon oro inför fortsättningen efter matchen.

– Känslan efter matchen var att vi inte var så oroliga. Det känns som att vi har mer att ge och att det här kommer att lösa sig, säger Birkkjaer Andersson.

Drotts straffspecialist efterlyser emellertid något speciellt från laget för att de, i första hand, ska ta kvalserien till en tredje och avgörande match.

– Jag vill se att vi skruvar upp viljan och hjärtat lite mer, säger hon och fortsätter:

– Vi gjorde mycket bra i första matchen. Fortsätter vi jobba hårt bakåt och skärper till det lite med hur vi står i både anfall och försvar plus att vi springer lite mer och vågar kliva på, då kan det här bli roligt.

Drotts lagkapten Johanna Birkkjaer Andersson vet inte om det blir spel i Drott till hösten. Arkivbild.
Drotts lagkapten Johanna Birkkjaer Andersson vet inte om det blir spel i Drott till hösten. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

Ska ta en sittning med sin sambo

Om matcherna mot Örebro blir Johanna Birkkjaer Anderssons sista på handbollsplanen och i HK Drott står ännu skrivet i stjärnorna.

– Det är en svår fråga att svara på. Handbollssuget finns där och det är klart att jag vill fortsätta om allt funkar bra så jag stänger inga dörrar. Hade det bara varit upp till mig hade det varit en sak, men nu måste jag ta en sittning med min sambo, säger Birkkjaer Andersson som sedan i somras även har en liten Alfred i familjen.

ANNONS

– Blir det allsvenskan innebär det också längre resor och mer träning och då gäller det att se hur vi får ihop det.

Kan du inte förhandla till dig att bara spela hemmamatcher i värsta fall?

– Haha, jag får kanske ta mig en sittning med Lasse (Lars-Magnus Jönsson, Drotts damtränare) också och se vad vi kan hitta för lösning, skrattar Birkkjaer Andersson.

ANNONS