Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thomas Sivertsson Estland vände och vann mot Bosnien-Hercegovina i EM-kvalet. Bild: Roger Larsson/arkiv
Thomas Sivertsson Estland vände och vann mot Bosnien-Hercegovina i EM-kvalet. Bild: Roger Larsson/arkiv

Sivertssons landslag skrällde i EM-kvalet

Thomas Sivertssons Estland hade förlorat sina två första matcher i EM-kvalet – men på onsdagskvällen kunde förbundskaptenen från Halmstad fira en skrällseger mot Bosnien-Hercegovina, vilket håller hoppet EM-hoppet vid liv.

EM-kval

Estland 24

Bosnien-Hercegovia 21

(11–14)

– Det var en häftig skalp. Vi har två hyfsade världsspelare, men de är borta på grund av corona, och vi har ett oerfaret lag. Bosnien kom med hela sitt lag som de hade med i EM förra året och gjorde bra resultat, säger Thomas Sivertsson.

Drott-tränaren är inne på sitt fjärde år som förbundskapten för Estlands herrar. Balterna har hamnat i en tuff EM-kvalgrupp och hade tidigare förlorat mot Tyskland (23–35) och Österrike (28–31).

Men hemma mot Bosnien-Hercegovina kom första segern, vilket gör att Estlands hopp att bli en av de grupptreor som också får en plats i EM-slutspelet 2022 lever.

– Vi låg under med tre i paus, men spelade helt okej. Jag är normalt konservativ och spelar inte så mycket sju mot sex, men vi gick över på det när det hade gått 15–17 minuter i första halvlek och hittade ett spel som funkade och inte blev riskfyllt. Sedan spelade vi sju mot sex under hela andra halvlek och lyckades bra hela tiden, berättar Thomas Sivertsson.

Det var halländskt även ute på planen genom vänsternian Karl Toom och mittsexan Armi Pärt, som båda till vardags spelar för HK Varberg i Handbollsligan.

– Stor insats av Karl Toom (åtta mål), men även Armi Pärt spelade i stort sett hela matchen och gör ett jättebra, aggressivt försvarsspel, säger Thomas Sivertsson.

På söndag är det retur borta mot Bosnien-Hercegovina.

LÄS MER: Thomas Sivertssons nya avtal – hoppas nå EM-slutspelet

Fler lokala sportnyheter hittar du här