Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Säsongen över för Drotts nyckelspelare efter chockskadan

Det var beskedet som varken hon själv eller HK Drott ville ha; ena korsbandet är av och säsongen hann knappt börja innan den var över för Drotts vänsternia Hanna Ferdman.
– Just nu känns det bara tomt, säger Hanna – sittande med kryckor när hon följer lagkompisarnas träningspass i Halmstad arena.

Då hade hon tidigare på dagen, efter magnetröntgen, fått beskedet som hon hade fruktat.

– Jag kände ju direkt när det hände att något var fel. Och det känns extra tungt eftersom jag har haft en så bra start på säsongen och känt att jag fått allt större förtroende.

Det var redan efter tio minuter i matchen mot serieledande S-hof som olyckan var framme.

– Jag skulle satsa och trycka ifrån, men kände att benet vek sig. Och sedan kom smärtan. Björn (Kullenberg, Drotts ordförande och tillika läkare) bad mig att försöka andas normalt och sedan fixade han knäskålen tillbaka på plats, minns Hanna.

Någon liknande skada har den 20- åriga vänsternian inte tidigare haft.

– Nej, men jag hade problem med en axel som innebar lång rehabträning. Så jag vet hur man rehabar.

Lars-Magnus Jönsson, ena halvan av tränarduon ihop med Tommy Suoraniemi lider med Hanna.

– Det är riktigt jobbigt, både för laget men framför allt för henne själv. Jag vet själv av egen erfarenhet hur tufft det är att komma tillbaka när grisjobbet börjar efter operationen. Då prövas man mentalt.

– Sedan är det ett svårt avbräck för oss också. Hanna har vuxit ut till en av våra viktigaste, bärande spelare – en riktig pådrivare. Men nu får vi hitta andra alternativ och som väl är har vi många spelare på just nio meter.

– En lösning kan vara att köra två vänsterhänta på nio meter som nog inte är så vanligt, men där verkligen kompetensen finns, fortsätter Jönsson och avser Stina Karlsson och Amanda Kullenberg.

Med nästa match inte förrän den 7 november hemma mot Alingsås finns också gott om tid att träna ihop en ny uppställning.

Det lär också behövas på linjen när mittsexan och försvarsklippan Maja Modin snart försvinner till Alperna(!) där hon i vinter ska arbeta som skidlärare.

Tur då att ordinarie mittsexan Vilde Steinlund då är på väg tillbaka efter sin skada och lär vara spelklar mot Alingsås.

Men allt det här tvingas Hanna Ferdman nu se från sidan av planen efter operationen vars datum ännu inte är fastställd.

– Jag kanske inte kommer att vara här varje träning. Men jag vill verkligen följa och fortsätta vara en del av gänget så att vi är tillbaka i Allsvenskan när jag är det. Kommer lite som en extracoach... säger hon med ett snett leende.

Fler lokala sportnyheter hittar du här