Rena Drott-uppvisningen tills tankarna fladdrade iväg

Fram till 21–10 fyra minuter in i andra halvlek mot HK Malmö handlade det om rena uppvisningen av HK Drott. Men sedan tycktes tankarna fladdra iväg mot den tidiga seriefinalen mot S-hof på lördag och segermarginalen i den tredje raka vinsten krympte till fem.

ANNONS
|

HK Drott 30

HK Malmö 25

(17–10)

– Jag är ju kräsen av mig så jag vill ha mer. För fram till 21–10 var det riktigt bra. Sedan blev vi bekväma, började slarva, vann inte längre några kamper och började göra dumma misstag, konstaterar Lars-Magnus Jönsson som delar tränaransvaret med Tommy Suoraniemi.

– Men det ska bli riktigt roligt att möta S-hof. Det blir en rejäl utmaning med U-landslagsspelare på varje position, säger han om Sävehofs serieledande farmarlag som inlett med fyra raka segrar.

Just att S-hof är ett av seriens fem farmarlag gör att Drott kan ha laget framför sig i tabellen men ändå få chansen att kvala sig tillbaka till Damallsvenskan.

ANNONS

– Fast självklart vill vi vinna serien. Det är målet, Jönsson.

Och spelar Drott som mellan matchminut 15 till 34 när laget gjorde 11–2 och gick från 10–8 till 21–10 – ja, då blir de rödvita tjejerna att räkna med.

Då hade veteranen, vänstersexan Johanna Birkkjaer Andersson gjort Drotts fyra första första mål fram till 4–2, där domaren Jan-Olof Jönsson också gjort ett bejublat framträdande när han till en Malmö-spelares stora chock hivade fram det röda kort innan han insåg sitt misstag och leende visade det gula för hela publiken med kommentaren: ”Den bjuder jag på”.

– Någon var ju tvungen att visa vägen. Nej, ärligt talat – bakåt fick vi inte till det i början och detsamma var i andra halvlek så där har vi något att jobba på, säger Johanna som totalt kom upp i tio mål.

Elva per halvlek, inte mål men räddningar hade då Amanda Bard, ny målvakt för säsongen från Anderstorp, svarat för.

– Det blev en lite småjobbig start, men sedan gick helt okej, säger Amanda som inte minst briljerade utmed golvet.

– Jo, jag kommer ihåg att de ville skjuta lågt även när vi mötte dom i en träningsmatch så det gäller att läsa av spelarna. Men i andra halvlek går vi ner oss och det fick vi äta upp.

ANNONS

Men då var matchen ändå avgjord när Johanna Birkkjaer med två nya mål och storskytten Stina Karlsson med åtta totalt, regisserade det avgörande rycket direkt efter paus.

– Stina är en bombare av rang – den typen av spelare har vi saknat tidigare, inflikar Lars-Magnus.

Resten blev en avslagen historia när hemmalaget tappade skärpan – inte minst efter tio mållösa minuter på slutet när 28–18 krympte till 28–23 när Ida Dahlgren i Malmö-målet fick tar på några bollar och fyramålsskyttarna Anna Palmqvist och Estelle Lund friserade siffrorna.

– I dag gick vi runt på många spelare för att få fräscha träningar på torsdag och fredag inför lördagsmatchen, förklarar Drott-tränaren.

Då hoppas han också att Amanda Kullenberg är tillbaka efter ledbandsproblem.

ANNONS