Kairo nästa – Ola Lindgren är ny tränare för egyptiska storklubben Al-Ahly.
Kairo nästa – Ola Lindgren är ny tränare för egyptiska storklubben Al-Ahly. Bild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån/arkiv

Ola Lindgrens nya jobb – tar över egyptiskt storlag

Bara häromveckan presenterades han som ny förbundskapten för Finland. Nu tar Ola Lindgren, 55, ett ännu längre steg ut i handbollsvärlden – till Egypten.

ANNONS
|

Den förre Drott-profilen och svenske förbundskaptenen har i dagarna presenterats som ny chefstränare för egyptiska storlaget Al-Ahly SC från Kairo, parallellt med uppdraget i Finland.

Kontraktet är, enligt Al-Ahlys hemsida, på en säsong och Ola Lindgren får med sig förre svenske landslagsmittsexan Robert Arrhenius som assistent.

Flytten överraskar eftersom Ola Lindgren så sent som i mitten av juni sade till HP:

– Jag vill inte hoppa på något nytt klubblagsjobb eller flytta utomlands eftersom jag har en social situation som begränsar mina arbetsmöjligheter. Därför vill jag ta hand om ett landslag – det är inte lika krävande som ett klubblag.

ANNONS

Det är en inte allt för vågad gissning att ett antal nollor i lönesumman fick honom att tänka om.

LÄS MER:Ola Lindgrens karriärval för familjens skull

Al-Ahly är den dominerade handbollsklubben i Egypten och har vunnit fem av de sju senaste mästerskapen. Under förra säsongen tvingades man dock släppa ifrån sig förstaplatsen till Zamalek SC.

I VM i Danmark i vintras, där Egypten slutade åtta, kom sju av 16 spelare i den egyptiska truppen från Al-Ahly. Egypten är för övrigt även värd för nästa herr-VM 2021.

HP har inte lyckats nå Ola Lindgren för en kommentar.

LÄS MER:Ola Lindgren klar som ny finsk förbundskapten

ANNONS