Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Nytt plus i kassan för HK Drott med allsvenska visioner

För tredje året i rad kunde HK Drott redovisa plus i kassan på årsmötet i Halmstad arena. Denna gång 304 067 kronor efter fortsatt skuldsanering.

– Det är väl då som man egentligen ska hoppa av... ler Björn Kullenberg som med ackuratess omvaldes till ordförande.

– Tanken har väl slagit mig på grund av tidsbrist. Men samtidigt skulle det vara dumt när vi börjat få ett momentum och då hade riskerat att tappa fart, fortsätter han.

Ekonomiskt ryggsäck

Jodå, visserligen är den ekonomiska ryggsäcken fortfarande betungande med ett negativt kapital på 4 490 000 kronor varav 2,3 miljoner till Laholms sparbank och resten till Halmstad kommun.

– Men vi har en bra dialog med kommunen och det känns som om de har börjat lyssna på oss. Drömmen skulle förstås vara att få skulden avskriven, men mer realistiskt är att vi hittar samarbetsprojekt så att vi successivt kan skriva av skulden, förklarar Björn.

Intäkter på 1 710 183 kronor och kostnader på 1 406 115 gav till slut ett plus på 304 067 när man samtidigt betade av skulder genom uppgörelser med borgenärer och regelbundna avbetalningar.

– Därför ligger visionen fast – att nå Allsvenskan med både herrarna och damerna det kommande året, säger Kullenberg.

Allsvenskan är också nyckeln till att inkomsterna ska börja öka och att klubben därmed ska kunna behålla sina talanger.

– Men det är ännu mer värdefullt att hjälpa alla att få ett jobb i stället för kanske 2–3 000 i månaden, påpekar herrtränaren Johan Hedlund.

Nyinstiftat pris

Coronapandemin har förstås också satt sina spår, där HK Drott tappat inkomster med inställd beachhandboll samt SM-vecka.

– Men vi valde ändå att lägga större delen av ansökan för coronastöd på Halmstad Handboll. I stället hoppas vi att vi kan få stöd genom sänkta eller slopade hallhyror om vi inte heller kan spela med publik i höst, förklarar Björn.

Förutom att han själv enhälligt omvaldes till ordförande blev det också omval på Roger Wohlin och Anke Kullenberg samt nyval på Simon Eidersson och Thomas Lennartsson medan Peter Hansson, Niclas Jarl och Andreas Wahlström sitter kvar.

Det nyinstiftade priset Bertils minne till minne av Bertil Alvérus tilldelades Ingrid Källström för sina ideella insatser medan Hugo Sivertsson och Alicia Larsson blev utsedda till årets juniorer.

Men den enda inlämnade motionen, att HK Drott ska återgå till helvitt matchställ bordlades till nästa årsmöte.

Fler lokala sportnyheter hittar du här