Alec Morton, nyförvärv i HK Drott till säsongen 2020/2021.
Alec Morton, ny från Anderstorp inför säsongen, spelade sin första match för Drott under lördagen.

Nyförvärvet debuterade i Drotts starka försäsongsinledning

HK Drott har inlett förberedelserna inför division 1-säsongen. På lördagen matchades klubben mot allsvenska Kungsbacka, som slutade med förlust 25-22.

ANNONS
|

– Vi vann andra halvlek med 15-13 och spelade ett väldigt bra och stabilt försvarsspel genom hela matchen. Så det kändes väldigt lovande så här två månader innan säsongsstarten, säger Johan Hedlund, Drotts tränare.

Kungälv siktar mot toppen av allsvenskan och Hedlund menar att siffrorna får anses som helt okej.

– Jag tycker vi stod upp väldigt bra, framförallt bakåt. Vi hade en period i slutet av första halvlek där vi hade problem att komma igenom deras försvar. Vi rättade till det i andra halvlek och fick upp bolltempot vilket de hade lite svårare för.

Främst var Hedlund nöjd med den tidigare nämnda andra halvleken, som Drott vann med två bollar.

ANNONS

– Vi spelar runt på många spelare i träningsmatchen och att göra 15 mål på en halvlek på ett lag som ser sig själva som ett topplag i allsvenskan, är ett bra kvitto på att vi är på rätt väg.

Drott fick också testa en av säsongens nya spelare. Samuel Hellsten, som är inlånad från Rimbo, kom inte till spel då kantspelaren inte får ledigt första fyra veckorna av den militärutbildning han påbörjat. Däremot spelade vänsternian Alex Morton sin första match i Drott-dressen.

– Han var väldigt stabil bakåt, så det blir en bra förstärkning. Framåt är det lite svårare med tajming för han har inte tränat så mycket för oss under sommar eftersom han har jobbat uppe i Göteborg. Men det ser väldigt lovande ut, säger Johan Hedlund.

LÄS MER:Andra nya spelaren är helt klar för Drott

LÄS MER:HK Drott kan förstärka från Allsvenskan

ANNONS