Drott har inte fått träna eller spela matcher på över en månad.
Drott har inte fått träna eller spela matcher på över en månad. Bild: Johan Persson/arkiv

Nya coronadirektiven ger Drott hopp: ”Hade varit skönt”

Nya besked från regeringen och Folkhälsomyndigheten ger idrotten nytt hopp. De som är 16 år och äldre kan få börja träna igen – om det sker på ett sätt som ”minimerar risken för smitta”.
– För oss hade det förstås varit skönt att få komma i gång, säger Drotts tränare Thomas Sivertsson.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Det är de nya föreskrifter och nationella allmänna råd för att undvika spridning av covid-19, som börjar gälla den 14 december, som öppnar för att även idrottare som är 16 år och äldre kan få börja träna igen.

Föreningar som inte ägnar sig åt ”yrkesmässig idrott” avråds fortfarande från att ordna eller delta i matcher, cuper och tävlingar. Men att hålla träningar utomhus – om det är möjligt – i mindre grupper med avstånd till varandra och ombyte hemma går bra.

"Det är en glädjande förändring av råden som betyder mycket för alla som nu inte haft möjlighet att träna med sina kompisar och få den draghjälp till gemensamma aktiviteter som så ofta behövs för att hålla kvar intresset och inte fastna i stillasittande hemma", säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande enligt TT.

ANNONS

För HK Drott, som har både herr- och damlagen i handbollens division 1 och vars seniorverksamhet har legat nere i över en månad, är det positiva besked.

Herrlagets tränare Johan Hedlund och Thomas Sivertsson vågar dock inte ta ut något i förskott.

– Vi tror att det kommer en tolkning från Svenska Handbollförbundet, som man tar i alla distrikt. Men som vi läser det, så kan vi träna på samma sätt som i juni. Då tränade vi inomhus, men anpassade träningen så att det inte var lika mycket kroppskontakt, säger Thomas Sivertsson och fortsätter:

– Det viktiga för oss är att få i gång axlarna för skytte och att få i gång de rörelser som ingår i handbollen: sidled, stopp och fram och tillbaka, som blir en oerhörd skaderisk om vi ska tvingas gå rakt in i match.

Svenska Handbollförbundet meddelar på sin hemsida att information om hur verksamheten kan bedrivas framöver kommer på fredag, den 11 december.

Drottherrarnas nästa schemalagda seriematch är hemma mot S-hof den 6 januari.

Damernas nästa match är den 10 januari mot Ystads IF, även det på hemmaplan.

ANNONS