Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det blir ingen omstart i division 1 för Erik Ekstrand och hans kamrater i Drott förrän tidigast den 22 mars – och då med bortplockade kvalstreck. Bild: Johan Persson/arkiv
Det blir ingen omstart i division 1 för Erik Ekstrand och hans kamrater i Drott förrän tidigast den 22 mars – och då med bortplockade kvalstreck. Bild: Johan Persson/arkiv

Nya beskedet: Kvalen tas bort i Drotts serier

Först gjordes serierna om till enkelserier.
Nu går Svenska Handbollförbundet ett steg längre och slopar kvalspelet i ett sista försök att få i gång division 1-serierna igen.
– Det är så klart en nackdel att det bara blir ettan som går upp, säger Thomas Sivertsson, herrtränare i Drott.

Handbollens division 1-serier har legat nere sedan i slutet av oktober på grund av coronapandemin. Lagen får inte heller träna inomhus.

Förbundet har redan bantat serierna till enkelserier i hopp om att kunna starta upp dem igen den 1 mars. Men nu har man tvingats skrota även den planen och aktiverar i stället ”alternativ tre”.

Det innebär att seriespelet kan inledas tidigast den 22 mars och att kvalen mellan allsvenskorna och division 1 stryks. Bara seriesegrarna flyttas upp.

Drotts herrar leder division 1 södra efter de fem matcher som hann spelas före stoppet. Damerna ligger trea – en poäng från kvalplatsen.

Thomas Sivertsson, som tränar Drotts herrar tillsammans med Johan Hedlund, är kluven till beskedet:

– Vi förstår det. Eftersom det har varit ett så långt uppehåll nu så måste man hinna träna för att kunna prestera. Men det är så klart olyckligt för alla lag som ligger i toppen och har som målsättning att komma etta, tvåa och trea.

– Det är vi som blir förlorarna och det gäller både på dam- och herrsidan för Drott detta året. Sedan kommer det att vara små marginaler om man blir etta, tvåa eller trea, säger han.

Blir det inte seriestart den 22 mars heller avbryts division 1-säsongen och lagens serietillhörighet fryses inför säsongen 2021/22.

LÄS MER: Louise förlorade båda sina föräldrar i cancer – nu är morfar den store supportern

Fler lokala sportnyheter hittar du här