Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nya beskedet: Det blir enkelserier för Drott

HK Drotts herrar och damer får en kortare väg till allsvenskan.
Svenska Handbollförbundet räknar inte med omstart i division 1 förrän tidigast den 1 mars utan har beslutat att gå över till enkelserier.
– Det gynnar oss, säger herrtränaren Thomas Sivertsson.

Division 1-serierna har legat nere sedan slutet av oktober på grund av coronapandemin.

Svenska Handbollförbundet närde en förhoppning att kunna återuppta seriespelet den 1 februari, men har nu konstaterat att det inte går. I stället aktiverar förbundet det man kallar ”alternativ två”, vilket innebär seriestart tidigast den 1 mars och att ligorna görs om till enkelserier följda av kvalspel.

Kommer serierna inte i gång då heller väntar ”alternativ tre”, som innebär seriestart i slutet av mars och enkelserier utan kvalspel.

Båda Drott-lagen hann spela fem seriematcher före coronastoppet. Bäst gick för herrarna, som leder division 1 södra.

– Det är bara att hoppas att vi kommer i gång. I och med att vi gick bra under den första perioden och har vunnit mot lag som Ankaret och Karlskrona, som också är förväntade att vara där uppe, så har vi det bästa utgångsläget, säger Thomas Sivertsson, som tränar herrlaget tillsammans med Johan Hedlund.

Återstår gör sex matcher – bland dem en troligtvis direkt avgörande seriefinal mot Mantorp.

– Det som blir lite lurigt är att det blir ännu mer lotteri vilka lag farmarlagen ställer på banan. De kommer att vara ännu mer känsliga för att inte åka ur, vilket kan få konsekvensen att de sparar spelare från elitserien för att vinna rätt matcher, påpekar Thomas Sivertsson.

Drotts damer ligger trea i division 1 södra, fyra poäng efter serieledande HK S-hof, och har också sex matcher kvar. Tränaren Lars-Magnus Jönsson tar beskedet om enkelserie med jämnmod.

– Bara vi får komma in i hallen och spela matcher och träna så är vi nöjda med det. Vi anpassar efter vad de som vet bättre än oss säger, säger han.

Halmstads kommun håller inomhushallarna stängda för träning åtminstone till den 24 januari. Ett nytt beslut väntas i nästa vecka.

Både Lars-Magnus Jönsson och Thomas Sivertsson beräknar att Drott-lagen måste kunna träna för fullt i åtminstone två-tre veckor före en eventuell seriestart.

– Vi hoppas verkligen att vi kan få en dialog med kommunen så att vi på något sätt kan förbereda spelarna så snart som möjligt med vad vi kallar ren sjukgymnastikträning, att du får kasta boll, och där vi får berätta att vi kan göra det på säkert sätt, säger Sivertsson.

LÄS MER: Glädjebesked för idrotten – då tillåts utomhusträning igen

LÄS MER: Drott-profilen får chansen i elitserien: ”Gått väldigt fort”

Fler lokala sportnyheter hittar du här