Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nära kontrakt. Målvakten Christine Brorsson imponerade i provspelet mot U17-landslaget och ser ut att få ett kontrakt med Drott.

Ny keeper imponerade i Drottvinst

HK Drott besegrade under söndagen svenska U17-landslaget med 27-22 i Halmstad arena. Då passade provspelande målvakten Christine Brorsson på att imponera på ledarstaben.

Träningsmatch
HK Drott-U17-landslaget 27-22 (13-11)

– Jag är jättenöjd och vill gärna behålla henne. Hon är väldigt utvecklingsbar, säger Drott-tränaren Thomas Sivertsson. 

– Jag hoppas på att komma till Drott. Det hade varit roligt om det blev så, säger Brorsson. 

Åhustjejen Christine Brorsson träffade under söndagen för första gången det som kan bli hennes nya lagkamrater i Drott. Det blev rakt in i hetluften med träningsmatch mot svenska U17-landslaget. 

– Det var lite speciellt, men väldigt kul. Det kändes överlag helt okej, men det finns lite mer att hämta, säger Brorsson. 

Målvakten fick god hjälp från övriga delar i laget på planen, då Drott tog kommandot i matchen efter en jämn inledning. Sally Sivertsson gjorde ett par viktiga mål i slutet av första halvlek till 13-11-ledning i paus. 

– Vi var trygga trots att våra normala spelmotorer var borta. Vi gör det bra i stort sett i alla anfall och i försvaret. De yngre spelarna tog för sig rejält, säger Sivertsson. 

De yngre spelarna förvaltade sannerligen förtroendet från start, när åtta spelare i truppen saknades på grund av skador. I andra halvlek kopplade Drott grepp om matchen och vann klart med 27-22. 

– Det var en jättebra junimatch och bra att få den innan vi får gå på ledighet. Det var även bra för Louise (Lilja), då det gör att det blir lättare för henne att komma in i laget efter sommaren, säger Sivertsson. 

För Brorsson var inte ensam om att göra sin första match för Halmstadlaget. Det gjorde även meriterade nyförvärvet Louise Lilja från Skara, som spelade som högernia.  

– Det var lite ringrostigt, då jag bara tränat en träning med dem innan. Det var mycket nytt, men väldigt roligt, säger Lilja, som flyttar till Halmstad den 15 juli.

Fler lokala sportnyheter hittar du här