Lämnar Drott. Filip Moberg Andersson nobbade en förlängning i Halmstadklubben och skrev i stället på för svenska mästaren IFK Kristianstad.
Lämnar Drott. Filip Moberg Andersson nobbade en förlängning i Halmstadklubben och skrev i stället på för svenska mästaren IFK Kristianstad.

Ny drottare klar för IFK Kristianstad

Degraderade Drott fortsätter att tappa spelare. På torsdagen blev det klart att 19-årige talangen Filip Moberg Andersson flyttar till svenska mästarklubben IFK Kristianstad.

ANNONS
|

– Jag tror att Kristianstad passar mig bra som person och handbollsspelare. Jag gillar tanken på hur klubben spelar handboll och hur deras träningsupplägg ser ut, säger Filip Moberg Andersson, som skrivit på för två säsonger.

Den lovande mittnian går därmed samma väg som klubbkompisen Viktor Hallén. Kantspelaren gjorde klart med Kristianstad för några veckor sedan.

– Det känns skönt att det är någon som man känner. Viktor är en jäkla go gubbe, tycker Filip.

Det är bara ett par veckor sedan som IFK Kristianstad tog kontakt med Moberg Andersson och i söndags var han nere där för att se hur allt fungerar i föreningen.

ANNONS

Tanken är att Filip ska spela i klubbens division 1-lag nästa säsong, men träna fys med A-laget under förmiddagarna.

– Vi får ett slagkraftigt lag i division 1 och det känns som om jag lika gärna kan spela där som i allsvenskan – så får jag försöka ta klivet till A-laget sedan.

– Fungerar det bra kanske jag får sitta lite på bänken redan nästa säsong, men det gäller att ta steg för steg. Målet är att bli så bra att jag kan göra som Magnus Persson och bli proffs utomlands. I Kristianstad får jag bra handbollsutbildning och chans att utvecklas – att få komma till en så bra klubb är en fantastisk wow-känsla.

Moberg Anderssons talang upptäcktes för tre år sedan av tidigare Drottränarna Tommy Suoraniemi och Lars-Magnus Jönsson och redan som 16-årig valde tonåringen att lämna Kungälv för att spela i Halmstadlaget.

Drott ville också förlänga med Filip.

– Ja, jag blev erbjuden ett nytt kontrakt, men jag tackade nej till det. Nu när Diego (Perez Marne) tagit över som tränare har klubben ett spelsystem som inte passar mig som spelare.

– Om Lars-Magnus och Tommy hade fortsatt som tränare så hade jag nog blivit kvar. Båda är personer som Drott borde ta vara på. Jag har alltid trivts med dem och de har gjort jättemycket för min utveckling.

ANNONS

Moberg Andersson går sista året på idrottsgymnasiet Aspero och tar inom kort studenten.

– Jag flyttar till Kristianstad när IFK drar igång säsongen igen under sommaren. Vissa dagar i veckan ska jag jobba därnere, men vad det blir vet jag inte – det får jag lösa senare.

ANNONS