Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/36

Nedflyttningshotade Drott vände och vann

Nedflyttningshotade Drott tog en oerhört viktig seger i kampen om nytt kontrakt när man bärgade två poäng på hemmaplan – i Varberg – tack vare en stark slutspurt mot Rimbo.

Allsvenskan
HK Drott     31
Rimbo HK  29


– En fruktansvärt viktig seger, det går knappt att beskriva, utbrister målvakten Johan Gustafsson, en av lagets matchhjältar.

För när han med en minut kvar av matchen och ledning 30–28 lyckades rädda Simon Arvidssons straff så var saken biff. 

Gustafsson hade tidigare under matchen släppt in tre raka straffar från samme Axelsson och inför den fjärde var Drottmålvakten på väg ut mot avbytarbänken.

– Det var ”Sebbe” (Sebastian Norman, målvaktstränare) som tyckte det var dags för ett byte vid straffen men Thomas stoppade mig, berättar Gustafsson.

”Nej, nej, du tar den här”, sa Thomas, Drott-tränaren med Sivertsson i efternamn, när han skickade in Gustafsson på planen igen. En tränares sjätte sinne? 

– Jo, jag visste att han skulle ta den, hävdar Sivertsson först.

– Nej, det var faktiskt så att om Oscar (Gustafsson, andremålvakt) hade kommit in där så hade inte han fått spela division 2 sen. Det är en brytpunkt som går nu.

Drott hade då kommit tillbaka från underläge 19–22 en bit in i andra halvlek. Jack Månsson fixade på egen hand 23–24 och 24–24 samt straffen som Hampus Olsson skickade in till 25–26. 

– Vi fick igång anfallet bättre i andra, vi slarvade mindre. För min del är det bara kul att få vara en del i vinsten, säger Månsson.

18-åringen var en stabil pjäs defensivt och tog stort offensivt ansvar, fem mål totalt, när förstavalet Yosdany Rios hade en tyngre dag. Kubanen stod för många oprovocerade misstag i första halvlek, bänkades en del i andra men var därför pigg i slutet vilket blev en nyckel.

”Dany” satte 27–27 och efter att Jeff Tollbring åkt på sin tredje utvisning satte han också viktiga 28–27 med fyra minuter kvar och den ledningen släppte aldrig Drott inför ett par hundra åskådare i Varbergs Idrottshall, dit matchen hade flyttats då Halmstad arena var uppbokad av MC-mässa.

– Vi går runt på mer folk samtidigt som de har ett par spelare som får dra ett stort lass. Och när vi ändrade till 5-1-försvar så får vi stopp på Ken Tollbring (sju mål totalt), det borde vi kanske gjort tidigare, funderar Sivertsson.

Så är det nog för Drott, där Hampus Olsson blev målbäst med sju mål, hade länge förtvivlat svårt att värja sig mot Rimbos ”beachhandbollsspel” och skytteligaledaren Tollbrings rappa distansskott i synnerhet.

– Vi visste ju om att 80 procent av deras skott är underarmsskott och vi har tränat en hel vecka på det men vi hinner ändå inte läsa in det, muttrar Sivertsson. 

Seger blev det trots allt och den blev än viktigare då jagande nästjumbon Tumba överraskande slog Lindesberg med 30–21 på söndagen och åter är hack i häl i kvalkampen.

Tre omgångar återstår och närmast väntar bottenkonkurrenten Anderstorp.

Fler lokala sportnyheter hittar du här