Magnus Anderssons succé som tränare i Porto fortsatte under säsongen, men fick ett abrupt slut på grund av coronapandemin.
Magnus Anderssons succé som tränare i Porto fortsatte under säsongen, men fick ett abrupt slut på grund av coronapandemin. Bild: PETTER ARVIDSON

Magnus Andersson fick influensa: ”Jag hade det jobbigt efteråt”

I mars låg Magnus Andersson utslagen i influensa i Portugal. Då hade han en ny succésäsong bakom sig i mästarlaget Porto.
– Jag fick feber, huvudvärk och lunginflammation, men om det var corona eller vanlig influensa – det vet jag inte, säger Magnus.

ANNONS
|

Efter några veckor hemma i Halmstad är Drottprofilen sedan en vecka tillbaka på jobbet i Porto.

Men inget är sig likt.

Magnus Andersson har så smått dragit i gång en ny försäsong, men restriktionerna är hårda för handbollsklubben.

– Vi får inte vara i hallen och inte köra med boll så därför blir det bara löpning utomhus, där vi springer fyra och fyra med fem minuters mellanrum. Dessutom har alla ansiktsmask, säger Magnus Andersson.

Själv har han testats för covid-19 som gav negativt utslag och har även tagit blodprov för att se om han är immun mot den nya smittan, men inte fått svar på proverna ännu.

ANNONS

– Jag hade 14 dagar i mars då jag inte var med laget på grund av sjukdomen. Symptomen var liknande corona, jag fick röntga lungorna och hade det jobbigt efteråt. Så nu ska vi se om det finns antikroppar mot corona och om jag är resistent.

Magnus Andersson fast i lägenheten

Magnus säger att Portugal, där den norra delen av landet är hårdare drabbad, är på väg att börja öppna upp samhället så smått efter ha varit nedstängt under två månader.

– Jag satt fast i lägenheten i tre veckor. Allting var stängt och det enda folk fick göra var att gå och handla, men även där var det ansiktsmask som gällde samtidigt som poliser höll ordning på alla som stod i kö. Därför var det en enormt stor skillnad att komma hem till Sverige.

Men någon mer handboll den här säsongen blir det inte. För ett par veckor sedan bröt Portugals handbollsförbund allt spel utan att kora en mästare.

– Det kändes lite konstigt. Serien var färdigspelad och vi hade inte förlorat en enda match, men vi fick i alla fall platsen till Champions League nästa år.

Gick miste om CL-chansen

Även årets Champions League fick abrupt avslutats på grund av pandemin när Porto slagit sig fram till sextondelsfinal mot danska Ålborg.

ANNONS

– Vi gjorde en fantastisk säsong och slog Kiel, Kielce och Montpellier i gruppspelet. Därför gjorde det extra ont att inte få spela vidare, tycker Magnus, som har haft två strålande säsonger i klubben.

– Jag trivs jättebra och har två år kvar på kontraktet. Vi har haft enorma framgångar och det är fantastiskt att få jobba med det här laget.

Den nya säsongen är planerad att starta den 14 juli.

– Vi får se hur det blir. Jag tar bara en dag i taget. Det finns så mycket annat i världen än handboll som är viktigare att tänka på just nu.

LÄS MER: ”Det blir svårt att toppa de här resultaten”

ANNONS